Petitchef

Tort cu nucă și portocale :)

Desert
15 porții
1 oră
35 min
Ușor
Simplu si ciocolatos

Ingrediente

Numarul de porții: 15
Blat: 200 g nuca, 125 g zahar, 5 gălbenușuri, 250 ml sifon, 1 plic praf de copt, 7 linguri faina, 1 lingura cacao, sare.

Crema: 5 albușuri, 150 g zahar, 2 linguri cacao, 1 esență de rom.

Sirop: 200 ml apa, 5 linguri zahar, 1 esență de vanilie.

Decor: 1 portocala

Preparare

  • Se bat gălbenușurile cu sare și zahar apoi se adaugă nuca, sifonul, cacaua, praful de copt și faina. Se coace 35 de minute la 180 grade. Cand e gata se lasa sa se răcească și se taie in 2.
  • Se amesteca albușurile cu zahar și se bat pe baie de aburi pana se topește zaharul apoi se mixează adaugand cacaua si esenta.
  • Se amesteca ingredientele pentru sirop. Se pune o parte de blat in tava, sirop, crema, blat, sirop si crema.
  • Se taie felii și se decorează prăjitura apoi se lasa la rece 2 ore.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort festiv cu nuca
Tort festiv cu nuca
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca
Tort cu nuca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.