Petitchef

Tort cu nucă și portocale :)

Desert
15 porții
1 oră
35 min
Ușor
Simplu si ciocolatos

Ingrediente

Numarul de porții: 15
Blat: 200 g nuca, 125 g zahar, 5 gălbenușuri, 250 ml sifon, 1 plic praf de copt, 7 linguri faina, 1 lingura cacao, sare.

Crema: 5 albușuri, 150 g zahar, 2 linguri cacao, 1 esență de rom.

Sirop: 200 ml apa, 5 linguri zahar, 1 esență de vanilie.

Decor: 1 portocala

Preparare

  • Se bat gălbenușurile cu sare și zahar apoi se adaugă nuca, sifonul, cacaua, praful de copt și faina. Se coace 35 de minute la 180 grade. Cand e gata se lasa sa se răcească și se taie in 2.
  • Se amesteca albușurile cu zahar și se bat pe baie de aburi pana se topește zaharul apoi se mixează adaugand cacaua si esenta.
  • Se amesteca ingredientele pentru sirop. Se pune o parte de blat in tava, sirop, crema, blat, sirop si crema.
  • Se taie felii și se decorează prăjitura apoi se lasa la rece 2 ore.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si nuca
Tort cu ciocolata si nuca
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort festiv cu nuca
Tort festiv cu nuca
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca
Tort cu nuca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosLa ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: