Petitchef

Tort de pere cu caramel de alune

Desert
12 porții
90 min
60 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Compozitie de pere:

700 g. pere

250 ml. suc de pere

1 lingura suc de lamaie

100 g. zahar

20 ml. lichior de pere

cuisoare

5 foi gelatina

scortisoara macinata


Blat:

2 blaturi inguste de cumparat sau facute dupa reteta preferata

4 linguri caramel de mere, facut dupa reteta asta: Caramel de portocale


Crema si decor:

500 g. branza de vaci

1 lingurita coaja de portocala rasa

100 g. zahar

350 ml. frisca

75 g. zahar pudra

60 g. alune tocate

Preparare

  • Perii nostri care si-au aplecat crengile sub greutatea fructelor ca toti ceilalti pomisori pe care surprins in postarile mele.Se curata perele si se taie cubulete:
    Se pune robotul de bucatarie in functiune si se obtin 250 ml. suc dulce si parfumat .Se strang laolalta ingredientele
  • Si iata si faimosul meu lichior de pere, ce-mi aminteste si acum de Omis .Se da, deci, in fiert sucul de pere cu sucul de lamaie si mirodeniile.1 baton de scortisoara si vreo 2 cuisoare sint de ajuns cu zahar:si lichior de pere
  • Se adauga perele si se fierb cca. 2 minute
    Se dizolva inauntru gelatina inmuiata si stoarsa...gelatina, cumparata tot din Omis, culmea! la noi nu mai vazut de mult, pe niciunde.
  • ngrediente crema in care apare si-un pliculet de gelatina, pe care nu mai folosit pentru ca nu a fost cazul.Daca aveti, insa, o branza mai apoasa, ati putea folosi vreo 2-4 foite.Se amesteca branza de vaci cu coaja de portocala si zahar:Se inglobeaza 200 ml. frisca batuta:dupa care se da la rece:Pregatim caramelul de mere (pe care eu il aveam deja facut)
    Daca e prea gros, se incalzeste putin la microunde, putand fi cu usurinta intins peste blat urmat aceeasi reteta cu cea a caramelului de portocale, numai ca la prepararea lui pus in loc de suc de portocale, suc de mere evident.
  • Blatul de jos se unge cu caramel de mere:
    si se aseaza 1/2 din crema; se acopera cu al doilea blat uns cu caramel, apoi cu restul de crema.
    Se da la rece 60 de minute.Se aseaza deasupra compozitia de pere:si se mai lasa la rece 2-3 ore:
    Se scoate inelul cu grija si se hraneste pisica, care a venit ca-n totdeauna, la usa, sa ceara atentie, adica
  • Se caramelizeaza zaharul pudra; se inglobeaza alunele tocate:Compozitia rezultata se aseaza pe o folie de aluminiu unsa si se lasa sa se intareasca, apoi se sparge. facut intreaga operatiune cu ajutorul unei pungi Cu fata catre gradina asta e privelistea mea zilnica, atunci cand bucataresc

Poze

Tort de pere cu caramel de alune, poza 1Tort de pere cu caramel de alune, poza 2Tort de pere cu caramel de alune, poza 3Tort de pere cu caramel de alune, poza 4Tort de pere cu caramel de alune, poza 5Tort de pere cu caramel de alune, poza 6Tort de pere cu caramel de alune, poza 7Tort de pere cu caramel de alune, poza 8Tort de pere cu caramel de alune, poza 9Tort de pere cu caramel de alune, poza 10Tort de pere cu caramel de alune, poza 11Tort de pere cu caramel de alune, poza 12Tort de pere cu caramel de alune, poza 13Tort de pere cu caramel de alune, poza 14Tort de pere cu caramel de alune, poza 15



Comentarii (11):

26/09/2015

8+3 11

(0) (0) Abuz
26/09/2015

Cam.............

(0) (0) Abuz
25/09/2015

Ai pus si pisica in tort?

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 24/09/2015

..prea vrei sa le faci pe toate ! ..si literatura, si pisici si bucatarie......

(0) (0) Abuz
05/08/2015

Reteta ar fi foarte buna,daar,probabil "gospodina" cu ochii pe geam sau la pisica, a cam amestecat perele cu merele,etc.Cam greu sa se descurce o tanara gospodina.Cred ca ar trebui mai mare atentie la redactarea retetelor.Altfel,initiativa laudabila.

(1) (0) Abuz
04/08/2015

Timp de preparare mai mare dar va fi delicios

(0) (0) Abuz
04/08/2015

...din toata reteta am inteles ca se hraneste pisica la usa (cu grija) cu fata la catre gradina ,atunci cand bucataresti......Ha,ha ha............

(1) (0) Abuz
04/08/2015

Probabil este foarte gustoasa dar nu este clar modul in care se prepara.

(0) (0) Abuz
04/08/2015

Un tort super!

(0) (0) Abuz
04/08/2015

Explicatii alambicate... greu de urmarit... poate ca este buna, dar nu inteleg cum o faci...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de pere
Tort de pere
8 porții
1h25m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu pere
Tort de ciocolata cu pere
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de pere
Tort de pere
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: