Petitchef

Tort cu nuci si caramel

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Ușor
914 Kcal
"nesanatos de bun"

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

4 oua

4 linguri faina

8 linguri zahar

2 lingui ulei

1 lingurita praf de copt.


Pentru crema:

200 g zahar, plus 2 linguri

1 l lapte

6 linguri faina

50 g unt

1 lingura esenta vanilie (optional).


Pentru glazura cu nuci:

200 g zahar

200 g nuci prajite si taiate grosier

250 g unt 65 % grasime.

Preparare

  • Blatul se face dupa cea mai simpla reteta. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu cele 8 linguri de zahar pana se formeaza o spuma consistenta.
  • Se adauga galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca si apoi se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt.
  • Apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii, aproximativ 30 minute.
  • Crema:

    Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, la foc mic.
  • Intr-un vas se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar, se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuu pana se dizolva complet caramelul, si crema se ingroasa. Apoi se adauga untul si se omogenizeaza.
  • Blatul se taie in doua si se pune baza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsi cu putin ulei. Peste ea se toarna crema fierbinte, se acopera cu cea de-a doua parte de blat si se lasa la racit. Eu am lasat peste noapte si dimineata am facut glazura.
  • Glazura cu nuci:


    Se caramelizeaza zaharul. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza nucile.


    Pe un platou se aseaza tortul, se scot peretii tavii si se toarna peste blat glazura. Se lasa sa se raceasca si apoi...pe el :)

Poze

Tort cu nuci si caramel, poza 1Tort cu nuci si caramel, poza 2

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 303g
Calorii: 914Kcal
  • Carbo: 88.8g
  • Grăsimi: 55.2g
  • Grăsimi sat.: 24.4g
  • Proteine: 13.6g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 73.5g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 42

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (37):

verena1972, 02/02/2015

Delicioasa!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Bonissimo

(0) (0) Abuz
20/11/2013

Arata super fain

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Arata foarte bine....

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Grozav de buna! ica.

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Excelenta, poate putin cam dulce, dar este extraordinara ! si usor de facut

(0) (0) Abuz
23/04/2013

Mie imi plac insiropate, deci ...chiar numai un pic am insiropat.

(0) (0) Abuz
05/04/2013

O imagine foarte imbietoare...!

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Pofta buna...pare delicios...!

(0) (0) Abuz
silvia2002
silvia2002, 15/03/2013

ARATA SUPER! CRED CA ESTE SI DELICIOS

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de mere cu nuci si ciocolata
Tort de mere cu nuci si ciocolata
10 porții
2h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu zmeur si visine, si blat cu nuci
Tort cu zmeur si visine, si blat cu nuci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiUnturile din nuciUnturile din nuci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: