Petitchef

Tort regal

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua

200 g faina

100 g cacao

300 g zahar

6 linguri de apa rece

zahar vanilat

1 praf de copt

370 g visine din compot

20 g amidon de cartofi

sucul visinelor

30 g zahar

baton de scortisoara

2 linguri visinata


200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca

3 oua

4 linguri zahar

1 fiola esenta rom

1 plic gelatina (Dr. Oetker - 10 g)

300 g ciocolata amaruie (Kandia Dark - 85% masa de cacao)

450 - 500 ml frisca lichida

Preparare

  • Se aprinde cuptorul albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi faina (amestecata cu praful de copt) pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune.
  • Se pune in tava unsa cu unt/margarina
    se coace la 180 grade cam 30 minute
    se lasa blatul sa se raceasca si se taie in doua
    sos crema de visine (a la dora`s recipe).
  • In 3-4 linguri de suc de compot se dilueaza amidonul
    restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere.
  • Se bate frisca tare se bat albusurile spuma
    galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune peste compozitia de galbenusuri.
  • Peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone, frisca si esenta de rom
    se adauga albusurile spuma si se pune crema pe tort se pune al doilea blat si se imbraca in glazura de ciocolata glazura de ciocolata (a la lily recipe)
  • Se topeste ciocolata
    frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca)
    glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula.



Comentarii:

05/06/2013

DELICIOS!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/08/2013

Regal cu adevarat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort foret noire (pentru micuta denisa)
Tort foret noire (pentru micuta denisa)
3 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra
Tort padurea neagra
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort basarabean
Tort basarabean
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Capsunile, darul regal al naturii!Capsunile, darul regal al naturii!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMazarea - de la regal la banalMazarea - de la regal la banal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: