Petitchef

Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas

Desert
10 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

blat:

4 oua,

200g zahar pudra,

2 plicuri zahar vanilat,

100ml ulei,

100ml lapte,

400g faina,

1 plic praf de copt,

100g ciocolata amaruie.

Pentru crema;

2 conserve cu ananas rondele SunFood,

400 ml frisca lichida,

250g mascarpone,'

250g crema de branza,

200g zahar,

200g ciocolata amaruie,

2 plicuri de gelatina,

1 esenta de rom.


Pentru decor:

3 rondele de ananas,

50 g ciocolata amaruie,

2 pliculete de bombonele de ciocolata,

10 amaretti.

Preparare

  • Blatul:
    Se freaca ouale cu zaharul, se adaga uleiul, apoi laptele si la final faina cernuta cu praful de copt. Se rade ciocolata-eu am avut fulgi- se adauga in aluat amestecand usor, apoi se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 50 de minute.
    Cand blatul este copt, se lasa la racit, apoi se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.
  • Crema:
    Rondelele de ananas se lasa la scurs. Se freaca crema de branza cu mascarpone, se adauga putin cate putin frisca lichida, apoi zaharul.
  • Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu 3 linguri din frisca lichida si un plic de gelatina.
  • Cand s-au topit ingredientele, se rastoarna peste crema de mascarpone.
  • Cel de-al doilea plic de gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100ml apa sau sirop de ananas. Se pune si aceasta in crema de branza, se adauga si esenta de rom, se amesteca bine si se da la rece pentru 30 de minute.
  • Asamblare:
    Crema se imparte in doua. Peste prima parte de blat se pune din jumatatea de crema doar putina, cat sa acopere suprafata, apoi se pun rondelele de ananas si se acopera cu restul de crema.
  • Se acopera cu a doua parte de blat, care se unge tot cu putina crema din a doua jumatate, se pun rondelele de ananas nu toate, se pastreaza trei pentru decor- apoi se acopera cu restul de crema. Din a doua jumatate de crema se pastreaza un sfert pentru imbracarea tortului.
  • Cele trei rondele de ananas se taie in jumatate, se topeste ciocolata, iar semicercul de ananas se inmoaie pe jumatate in ciocolata.
  • Amaretti se trec prin ciocolata topita si se pun pe tort, langa semicercurile de ananas, asta dupa ce in prealabil au stat la rece ca sa se intareasca ciocolata.
    Bordura tortului se decoreaza cu bombonele mici de ciocolata.

Poze

Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas, poza 1Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
Tort de ciocolata si mouse de mascarpone
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si mascarpone
Tort cu ciocolata si mascarpone
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: