Petitchef

Buturuga Tiramisu

Desert
8 porții
1 oră
Ușor
Noi cei de la Petitchef, nu putem rezista unui Tiramisu bun, nici chiar de Craciun! Testat si aprobat de intreaga echipa, va oferim pasii acestei retete.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ganache-ul de ciocolata :

200 ml smantana

200 gr ciocolata


Crema mascarpone :

250 gr mascarpone

100 ml frisca lichida (30% grasime)

75 gr zahar

2 linguri de smantana

1 foaie de galatina


20 ml cafea

cacao pudra

bezele pentru decor

nuca de cocos rasa pentru decor

Materiale

Forma de chec
folie alimentara
mixer electric

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga Tiramisu
    Ganache-ul de ciocolata:
    Incalziti smantana. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnați smantana calda peste ele. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Lasati la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Buturuga Tiramisu
    Crema mascarpone :
    Puneti folia de gelatina in apa rece.
    Intr-un castron, puneti mascarpone, zaharul, frisca lichida foarte rece si bateti pana cand obtineti o crema ferma.
  • Etapa 3 - Buturuga Tiramisu
    Se incalzesc 2 linguri de frisca lichida si se pun peste foaia de gelatina inmuiata anterior. Apoi adaugati acest amestec in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la rece.
  • Etapa 4 - Buturuga Tiramisu
    Puneti in tava de chec, folie alimentara. Inmuiati rapid piscoturile in cafeaua rece si puneti-i pe fundul tavii.
  • Etapa 5 - Buturuga Tiramisu
    Apoi, aplicati ganache de ciocolata peste piscoturi, apoi adaugati jumatate din crema de mascarpone.
  • Etapa 6 - Buturuga Tiramisu
    Nivelati si puneti iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Acoperiti cu ganache de ciocolata din nou, apoi un strat de crema de mascarpone.
  • Etapa 7 - Buturuga Tiramisu
    Acoperiti cu un strat final de piscoturi inmuiate in cafea si puneti ganache de ciocolata deasupra. Puneti la rece timp de cel puțin 3 ore.
  • Etapa 8 - Buturuga Tiramisu
    Scoateti din forma si puneti pe un platoul de servire. Indepartati folia si presarati cu cacao pudra si decorati cu bezele.Adaugati un pic nuca de cocos rasa pentru un efect de zapada.
  • Etapa 9 - Buturuga Tiramisu
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Decorarea: alegeti sa decorati dupa bunul plac :)

Poze

Buturuga Tiramisu, poza 1Buturuga Tiramisu, poza 2Buturuga Tiramisu, poza 3Buturuga Tiramisu, poza 4

Întrebări:

Pentru ganache doar 20 ml smantana? Cred ca este o greșeală.... poate 200 ml smantana.

Răspuns:

La ganache este 200 ml smantana. Corectam imediat. Multumim




Comentarii:

02/01/2018

Buna reteta.

(0) (0) Abuz
Grety, 30/12/2017

Este super,bravo cui ii apartine.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de inghetata tiramisu
Tort de inghetata tiramisu
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
8 porții
1h15m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: