Petitchef

Buturuga Tiramisu

Noi cei de la Petitchef, nu putem rezista unui Tiramisu bun, nici chiar de Craciun! Testat si aprobat de intreaga echipa, va oferim pasii acestei retete.

Desert
8 porții
1 oră
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Ganache-ul de ciocolata :

Crema mascarpone :

Materiale

  • Forma de chec
  • folie alimentara
  • mixer electric

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga Tiramisu
    Ganache-ul de ciocolata:
    Incalziti smantana. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnați smantana calda peste ele. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Lasati la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Buturuga Tiramisu
    Crema mascarpone :
    Puneti folia de gelatina in apa rece.
    Intr-un castron, puneti mascarpone, zaharul, frisca lichida foarte rece si bateti pana cand obtineti o crema ferma.
  • Etapa 3 - Buturuga Tiramisu
    Se incalzesc 2 linguri de frisca lichida si se pun peste foaia de gelatina inmuiata anterior. Apoi adaugati acest amestec in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la rece.
  • Etapa 4 - Buturuga Tiramisu
    Puneti in tava de chec, folie alimentara. Inmuiati rapid piscoturile in cafeaua rece si puneti-i pe fundul tavii.
  • Etapa 5 - Buturuga Tiramisu
    Apoi, aplicati ganache de ciocolata peste piscoturi, apoi adaugati jumatate din crema de mascarpone.
  • Etapa 6 - Buturuga Tiramisu
    Nivelati si puneti iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Acoperiti cu ganache de ciocolata din nou, apoi un strat de crema de mascarpone.
  • Etapa 7 - Buturuga Tiramisu
    Acoperiti cu un strat final de piscoturi inmuiate in cafea si puneti ganache de ciocolata deasupra. Puneti la rece timp de cel puțin 3 ore.
  • Etapa 8 - Buturuga Tiramisu
    Scoateti din forma si puneti pe un platoul de servire. Indepartati folia si presarati cu cacao pudra si decorati cu bezele.Adaugati un pic nuca de cocos rasa pentru un efect de zapada.
  • Etapa 9 - Buturuga Tiramisu
    Gata!

Observații:

Decorarea: alegeti sa decorati dupa bunul plac :)

Poze

Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu - poza 2
Buturuga Tiramisu - poza 3
Buturuga Tiramisu - poza 4

Întrebări:

Pentru ganache doar 20 ml smantana? Cred ca este o greșeală.... poate 200 ml smantana.

Răspuns:

La ganache este 200 ml smantana. Corectam imediat. Multumim




Comentarii:

02/01/2018

Buna reteta.

(0) (0) Abuz
Grety, 30/12/2017

Este super,bravo cui ii apartine.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga tiramisu si zmeura
Buturuga tiramisu si zmeura
10 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite
Buturuga de craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Italian tiramisu - video reteta
Italian tiramisu - video reteta
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează