Petitchef

Buturuga tiramisu

Desert
8 porții
1 oră
Ușor
  • Buturuga Tiramisu
  • Buturuga Tiramisu, poza 2
  • Buturuga Tiramisu, poza 3
  • Buturuga Tiramisu, poza 4
  • (4.71/5 - 7 voturi)
  • 2
  • 27
Buturuga Tiramisu
 
Noi cei de la Petitchef, nu putem rezista unui Tiramisu bun, nici chiar de Craciun! Testat si aprobat de intreaga echipa, va oferim pasii acestei retete.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ganache-ul de ciocolata :

20 ml smantana

200 gr ciocolata


Crema mascarpone :

250 gr mascarpone

100 ml frisca lichida (30% grasime)

75 gr zahar

2 linguri de smantana

1 foaie de galatina


20 ml cafea

cacao pudra

bezele pentru decor

nuca de cocos rasa pentru decor

Materiale

Forma de chec
folie alimentara
mixer electric

Preparare

  • Etapa 1 - Buturuga TiramisuGanache-ul de ciocolata:
    Incalziti smantana. Puneti bucatile de ciocolata intr-un castron si turnați smantana calda peste ele. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Lasati la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Buturuga TiramisuCrema mascarpone :
    Puneti folia de gelatina in apa rece.
    Intr-un castron, puneti mascarpone, zaharul, frisca lichida foarte rece si bateti pana cand obtineti o crema ferma.
  • Etapa 3 - Buturuga TiramisuSe incalzesc 2 linguri de frisca lichida si se pun peste foaia de gelatina inmuiata anterior. Apoi adaugati acest amestec in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la rece.
  • Etapa 4 - Buturuga TiramisuPuneti in tava de chec, folie alimentara. Inmuiati rapid piscoturile in cafeaua rece si puneti-i pe fundul tavii.
  • Etapa 5 - Buturuga TiramisuApoi, aplicati ganache de ciocolata peste piscoturi, apoi adaugati jumatate din crema de mascarpone.
  • Etapa 6 - Buturuga TiramisuNivelati si puneti iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea. Acoperiti cu ganache de ciocolata din nou, apoi un strat de crema de mascarpone.
  • Etapa 7 - Buturuga TiramisuAcoperiti cu un strat final de piscoturi inmuiate in cafea si puneti ganache de ciocolata deasupra. Puneti la rece timp de cel puțin 3 ore.
  • Etapa 8 - Buturuga TiramisuScoateti din forma si puneti pe un platoul de servire. Indepartati folia si presarati cu cacao pudra si decorati cu bezele.Adaugati un pic nuca de cocos rasa pentru un efect de zapada.
  • Etapa 9 - Buturuga TiramisuGata!

Video

YouTube

Observații:

Decorarea: alegeti sa decorati dupa bunul plac :)


Comentarii:

Grety, 30/12/2017

Este super,bravo cui ii apartine.

(0) (0) Abuz
02/01/2018

Buna reteta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: