Petitchef

Aripioare lipicioase-delicioase

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • A spalat bine aripioarele, le-am indepartat varful si le-a taiat in jumatati, ca sa fie asa bite-size, mai usor de mancat. Le-a presarat cu sare de mare grunjoasa si piper proaspat macinat si le-a lasat sa stea.
  • A strivit cateii de usturoi cu latul cutitului , i-a curatat si i-a tocat. A stors lamaia si limeul, am scos din dulap celelalte ingredinte si a aprins plinta.
  • A pus in tigaie uleiul de masline si am adaugat aripioarele. Le-a lasat 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda culoare apoi am adaugat usturoiul, cimbrul si otetul si a asteptat un pic sa scada la jumatate.
  • A turnat apoi zeama de lamaie si mierea, a amestecat un pic, a dat focul mai mic si a lasat sa bolboroseasca sub capac vreo 5 minute. A luat capacul, a dat focul la maxim si le-a mai lasat pana sosul a devenit gros si lipicios iar aripioarele s-au rumenit usor.
  • Le-a mancat simple, cu salata verde, si abia am reusit sa mi le dezlipesc de mana si sa ii opresc si Dianei cateva. Pentru ceva atat de ieftin , gustul e grozav.


Întrebări:




Comentarii:

26/02/2014

Nemaikpomenit de bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mona de pascua
Mona de pascua
8 porții
5 h 25 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii! Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii! Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează