Petitchef

Ostropel de porc

Reteta simpla, de felul doi, dupa Sanda Marin.

Felul principal
4 porții
15 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Carnea se spala si se portioneaza in bucati mici. Se pune intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei sa se rumeneasca pe toate partile, la foc mic. Intre timp, intr-o tigaie se caleste in 2 linguri de ulei ceapa curatata, spalata si taiata marunt, cu un praf de sare. Dupa ce devine translucida se adauga lingurita de faina, se amesteca bine cu ceapa si uleiul, si imediat se toarna un pahar de apa (200 ml) calda sau supa de oase, daca aveti la indemana.
  • Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase de faina, apoi se toarna sosul si ceapa peste carnea din oala, numai dupa ce aceasta a prins o crusta subtire pe toate partile. Se mai adauga cel mult inca un pahar de apa, si se lasa sa fiarba carnea pe foc mediu cca 30-45 de minute. Daca nu ati pus mancarea intr-un vas ceramic, va trebui sa o amestecati de mai multe ori, ca sa nu se prinda de fund (vasele cu strat ceramic sunt perfect antiaderente, insa). Inainte de a inchide focul, cand sosul este cat doreste fiecare de scazut, se da sare, piper, cateva boabe de piper, o frunza de dafin rupta in 3-4 bucati, usturoiul taiat bucatele si o lingura de bulion. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia vasul de pe foc. Imediat se presara niste marar sau patrunjel tocat marunt.
  • Se serveste cu mamaliguta, sau dupa preferinta fiecaruia.

    Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii (61):

27/09/2018

Deosebita

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/09/2015

Super gustos!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/03/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2014

Exceleanta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/03/2014

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/11/2013

Nu ma asteptam ca dintr-o reteta atat de simpla sa sfarseasca cu un rezultat atat de bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Bunaaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2013

Comentariul tău:foarte bun!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelent...dar fiind o mancare pentru sezonul rece merge foarte bine cu ceva cimbru . S-aveti pofta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează