Petitchef

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g ceatal proaspat


Pentru sos:

zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),

2 linguri smantana,

3 lingurite de iaurt,

o lingurita de ulei de masline,

cca 50 ml vin alb,

sare,piper dupa gust,

patrunjel si tarhon verde.

Preparare

  • Ceatalul este un pestisor marin, foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia.Cu mirosul lui "innebuneste" toti turistii vara pe litoral.
  • Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.
  • Dupa ce s-au scurs insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti.
  • Pentru sos amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici.Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea.

Poze

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 1Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 2Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 3Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 4Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 5Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 6Ceatal la grill (gratar) cu sos alb, poza 7





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
Somon la gratar cu sos de smantana si piureul meu
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon
Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Macrou la cuptor cu sos alb
Macrou la cuptor cu sos alb
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarMit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: