Petitchef

Ciorba de gaina cu rosii

Felul principal
8 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pentru aceasta ciorba este necesar sa mergeti la piata sa cumparati o gaina de casa. Pe care o transam frumusel, pieptul il pastram pentru snitele, pulpele si aripioarele pentru o fripturica la cuptor, iar spatele, gatul, si organele (inima, ficatul, pipota) pentru o minunata ciorba de gaina. Din principiu, eu arunc picioarele si tartita, dar cine doreste si se pricepe, sa le dea o alta utilizare.
    Se fierbe carnea in 2 l de apa, cu sare, se spumuieste. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam legumele si orezul. Dupa o ora de fierbere, batem oul intr-o farfurie si turnam in acelasi timp putin cate putin cate o lingura din ciorba fierbinte. Astfel formam zdretele, pe care le turnam inapoi in ciorba. Dupa plac putem adauga smantana acum sau fiecare cand consuma ciorba. (Noi o adaugam in farfurie fiecare, astfel ciorba se pastreaza mai bine, deoarece nu incepe sa fermenteze repede; este foarte indicat mai ales vara). Mai fierbem 5 minute, stingem focul si presaram patrunjelul maruntit.


Întrebări:




Comentarii:

22/07/2012

Imi place

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează