Petitchef

Ciorba din oase de porc

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g oase de porc


3 cartofi potriviti

1 ardei gras rosu

1 telina mica


o mana de fidea

1 cana suc de rosii/1 conserva rosii in bulion

1 cana de borc

2 linguri legume deshidratate

1 legatura patrunjel

sare si piper

Preparare

  • Pentru inceput spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa cu sare. Cand carnea isi lasa spuma avem grija sa o indepartam. Intre timp curatam legumele, le taiem cubulete mici si le adaugam la ciorba.
  • Tocam coditele de la patrunjel si le adaugam si pe acestea ...lasam sa fiarba.Cand legumele sunt fierte, adaugam sucul de rosii, condimentam cu legumele deshidratate (tip Knorr, Vegeta, etc), sare si piper dupa gust.
  • Intr-un vas punem la fiert o cana de bors si o dam in clocot. Punem la ciorba o mana de taitei, mai lasam sa fiarba 10 minute si turnam borsul fiert.Mai lasam ciorba sa clocoteasca de cateva ori si luam vasul de pe foc. Tocam patrunjel si presaram din belsug. Servim cu ardei iute si smantana.

Poze

CIORBA DIN OASE DE PORC, poza 1CIORBA DIN OASE DE PORC, poza 2



Comentarii (28):

18/09/2017

Dupa cum stim, cea mai buna pasare e tot porcul !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2015

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Dorian, 17/04/2018

Daca adaugi vegeta inseamna ca nu e reteta. E vegeta

(0) (0) Abuz
John_, 27/12/2017

Pastarnac, si cartofi si taitei, doua linguri de Vegeta.....Sabina, de unde dracu' ai invatat reteta asta? Observ ca ai si o intreaga ploaie de stelute de la "gospodine" la fel de proaste ca si tine!

(1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 19/09/2017

Lasa-l niabii de pastarnac si lasa si telina, pastreaza-le pentru o supa, si mai pune doua cepe ca fara ceapa ciorba iese aspra; degeaba bagi nu stiu cate alte legume pentru ca ceapa da dulceata mancarurilor si ciorbelor, bineinteles. Si hotaraste-te ce pui, ori fidea ori taitei ca la ingrediente zici fidea iar la preparare zici taitei; eu as prefera fideaua ca taiteii sunt prea grosi, astia merg la o supa.

(1) (0) Abuz
Vio, 18/09/2017

Bună ciorba asta,fără ceapă dar cu legume deshidratate de tip Knorr, Vegeta. Glumesc, evident. Dacă mai pui și o rădăcină de pătrunjel și încă o legumă la alegere, de E-uri chiar nu ai nevoie, mai ales că ai sarea și piperul printre ingrediente.La final, merge și leuștean în amestec, chiar și mărar sau frunze de țelină, e chestie de gust.

(1) (0) Abuz
John Doe, 18/09/2017

Poate gasim si un cub de porc si atunci ne trebuie doar o oala si apa. Sau poate gasim un cubulet care sa le contina pe toate si il servim cu un pahar cu apa, ca pe pastile. Iti dai seama cata economie de timp si munca?

(2) (1) Abuz
18/09/2017

Buna ciorba, mai ales ca e cu Knorr si Vegeta, mor dupa aceste delicatese!

(1) (1) Abuz
13/11/2013

Ideal

(0) (0) Abuz
21/10/2013

Ca asa e

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba cu oase de porc si zeama de varza
Ciorba cu oase de porc si zeama de varza
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba din oase de porc
Ciorba din oase de porc
5 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciorba de oase
Ciorba de oase
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: