Petitchef

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi este foarte usoara, ieftina si de post.

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa, morcovul, telina si ardeiul tocate marunt se pun intr-o oala cu putin ulei si se calesc pret de 5 minute.
  • Se adauga apa, sare, vegeta si se lasa sa fiarba pana cand morcovul este aproape facut.
    Se adauga rosiile, iar apoi cartofii taiati cubulete.
  • Se mai lasa la foc pana cand si acestia sunt fierti. Se poate acri cu putin bors, pentru cine prefera ciorba acra. Punem leusteanul si tarhonul (din plic in cazul meu, ca pe cel la borcan l-am terminat), si ciorbita este gata.


Poze

Ciorba de cartofi cu tarhon
Ciorba de cartofi cu tarhon - poza 2
Ciorba de cartofi cu tarhon - poza 3
Ciorba de cartofi cu tarhon - poza 4
Ciorba de cartofi cu tarhon - poza 5

Întrebări:




Comentarii (30):

27/03/2019

Calitul legumelor se face pentru a da si gust si de a mentine vitaminele in legume in momentul cand se fierb...! Asta este secretul calitului!
Pofta buna!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
jemenez_garcia_a2014
jemenez_garcia_a2014, 24/12/2017

Adrian legumele într-o ciorbă se pun direct la fiert, nu la călit. Vai de capul meu daca aș mânca așa o lepădătură. Auzi, legume călit! Adrian, mai bine lasă-te de gătit că intoxicat lumea

am gătit această rețetă (1) (6) Abuz
mariana codea, 13/07/2015

Daca o mai dregi si cu galbenus plus smantana ,juri ca este de ,,cocos''

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
13/06/2015

Mi-a plăcut!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2013

Beton

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adriana, 05/12/2024

Legumele se călesc și pentru gust și pentru ca dacă avem legumele liposolubile să poată fi absorbite de organism. Dacă punem legume, la ce ne mai trebuie Vegeta? Dacă punem cartofii după ce punem roșiile cartofii se vor întări.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 26/01/2022

Legumele nu se calesc, doar se inabusesc in sucul lor cu putin ulei si sub capac neaparat; daca le faci fara capac sunt calite iar gustul si aroma dispar odata cu evaporarea sucului lor! Nu mai confundati inabusirea cu calirea, sunt doua procedee diferite. In cazul in care ai inabusit putin legumele la inceput, poti renunta la vegeta, sau daca tii neaparat poti pune 1 maxim 2 lingurite(atentie! lingurite nu linguri!), dar nu mai mult pentru ca ciorba o sa capete un gust artificial daca exagerezi. Eu nu ma inebunesc dupa tarhon, dar daca voua va place mancati-o sanatosi!

(2) (0) Abuz
Lixandra, 25/03/2019

Eu calesc legumele (in afara de ceapa pe care o adaug dupa ce pun apa) la orice ciorba , doar cateva minute , iese mult mai gustoasa .

(0) (1) Abuz
John_, 24/12/2017

Fara nenorocita aia de vegeta nu stii sa gatesti? Pacat ca nu pot s-o pregatesc: eu am bulion pentru prajituri, nu din ala pentru ciorba!

(1) (2) Abuz
Adrian, 06/10/2017

Mai jimenez fată sau băiat,ciorbele de legume au alt gust cu zarzavatul calit in putin ulei,miiat puțin, nu prajit!La ciorbele de carne nu se calește.Ce mancare scazută visezi?

(4) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi în friteuza cu aer
Cartofi în friteuza cu aer
3 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează