Petitchef

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan

Felul principal
8 porții
20 min
60 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
doua aripi si doua gaturi de curcan, o telina medie, doi morcovi, doi ardei grasi (unul verde si unul rosu), doua cepe mijlocii, 3 cartofi, un litru zeama de varza pentru acrit, leustean, patrunjel, ardei iute, sare.

Preparare

  • Am spalat bine aripile si gaturile de curcan si le-am pus in apa rece la fiert cu o lingurita rasa de sare. Am luat spuma pana nu s-a mai facut, pentru ca ciorba sa iasa clara si frumos colorata.

    Intre timp am pregatit zarzavaturile astfel: am taiat ceapa marunt, ardeii grasi i-am taiat in fisii iar apoi feliute, morcovii si telina le-am razuit mare, cartofii i-am taiat cubulete, iar zeama de varza am fiert-o separat impreuna cu leusteanul (uscat).

    Cand carnea din ciorba a fiert foarte bine, adica s-a desprins usor de pe oase, am luat oala de pe foc si am separat carnea de zeama, apoi am spalat bine oala, am pus doua linguri ulei si am inmuiat usor ceapa, apoi ardeiul gras, morcovul, telina si cartofii taiat cubulete. Am adaugat apoi zeama de carne si carnea pe care am desprins-o de pe oase. Gaturile le-am sectionat in mai multe locuri si le-am lasat cu tot cu oase. Am amestecat bine ca se se uniformizeze compozitia si am lasat oala pe foc mic pana ce au fiert legumele.

    Dupa ce au fiert legumele am adaugat zeama de varza cu leusteanul, am gustat si am mai adaugat putina sare (pentru ca zeama de varza nu era deloc sarata), am pus patrunjelul verde tocat, am acoperit oala si am luat-o de pe foc.

Poze

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan, poza 1Ciorba de potroace din tacamuri de curcan, poza 2



Comentarii (35):

27/02/2015

Am facut aceasta reteta ,dar nu cu zeama de varza murata caci mumi place

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Tare de tare ...buna !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Buna,ms!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Este o ciorba destul de buna si sanatoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/01/2015

Cristoase si Fecioara Maria! Atat e de buna....mmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte tare !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 30/12/2017

Esti pe-acolo Dana, dar nu esti pe "ciorba de potroace". La o astfel de ciorba se pun obligatoriu si organele pasarii respective - curcan in cazul tau. NU se pun cartofi. NU se soteaza legumele. NU se fierbe zeama de varza separat. Se pune orez. Se pun rosii proaspete sau pasta de rosii. Si in general: cand s-a oprit focul, oala NU se mai acopera iar verdeata se pune dupa cateva minute bune.

(2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/12/2017

Cand faci o ciorba de carne nu inteleg de ce trebuie sa calesti zarzavatul; calesti zarzavatul cand faci o ciorba de legume si nici atunci nu este obligatoriu caci iese foarte buna si fara caleala, inabuseala! Carnea trebuie fiarta impreuna cu legumele ca sa ai o ciorba buna. N-ai spus ce cantitate de ciorba iti iese la final, cat de mare este oala. Oricum, eu as mai fi pus o ceapa pentru ca ceapa da un gust excelent mancarurilor si as fi pus mai putina zeama de varza caci 1l e prea mult si ciorba e prea acra ca nu-i mai simti gustul.

(3) (0) Abuz
nimeni, 27/02/2015

Reteta este minunata,nu excelenta pentru ca nu se poate folosi la ciorba de potroace,2 tipuri de grasime - de pasare si ulei - La o ciorba de pasare este exclus a se inmuia /prajii / distuii, zarzavaturile in ulei.In afara de zeama de varza se poate folosii si borsul

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Am gatit reteta minunata

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de potroace
Ciorba de potroace
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba de potroace
Ciorba de potroace
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean
3 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: