Notifications: Căutare avansată

Ciorba taraneasca de legume

De joujou
(4.46/5 - 56 voturi)
10 comentarii


  • Ciorba taraneasca de legume
  • Ciorba taraneasca de legume, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
25 min
Gata în:
1 h, 5 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 morcov potrivit
- 2 cepe uscate
- 1/2 legatura ceapa verde
- 1 dovlecel potrivit
- 2 cartofi
- 1 telina mica radacina si frunze
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 albitura
- 1 mana de orez
- ½ kg rosii
- 2 cani corcoduse
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 oua
- 2 l apa
- Cateva linguri de pasta concentrata de tomate
- Sare sau vegeta
- Boia
- Tarhon
- Sana sau iaurt pentru servit

Preparare

Etapa 1

Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai mari. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar cartofii cubulete.

Etapa 2

Rosiile se dau prin razatoare sau se paseaza ca sa ramana doar sucul. Leusteanul, patrunjelul si cateva frunze de telina se toaca marunt. Am fiert corcodusele cu verdeata in putina apa cat sa le acopere pana s-a desprins pulpa de sambure. Am strecurat si am inlaturat samburii.

Etapa 3

Calim in putin ulei ceapa apoi adaugam albitura, telina si morcovul si la sfarsit ardeiul. Stingem cu apa fiarta si adaugam cartofii dupa ce au fiert legumele pe jumatate. Spre sfarsit se adauga si orezul. Cand au fiert legumele se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si apoi acritura.

Etapa 4

Potrivim de sare si condimente, stingem focul si adaugam verdeata tocata. Cand s-a mai racorit putin batem ouale si le adaugam « zdrente » in ciorba amestecand in ea. Se serveste rece cu sana sau iaurt si verdeata proaspata. Puteti pune mai multe legume, mazare, fasole verde si chiar varza. Noua nu prea ne place mazarea si fasolea si de aceea n-am pus deloc.

Întrebări:



De joujou





Punctează această reţetă:

Comentarii:

29/10/2013

Am mancat-o la Gura Humor , credeti-ma a fost perfecta.

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Foarte buna , excelenta cea mai buna ciorba

(0) (0) Abuz
06/03/2017

Ce dumnezo ii albitura ?

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
19/08/2013

F.buna reteta

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
24/06/2013

Excelent !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
14/05/2012

Excelent.

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Bun asa

(0) (0) Abuz
Bursucul, 17/09/2012

Yami!

(0) (0) Abuz
11/07/2013

...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale