Petitchef

Bors de legume

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

1 dovlecel

1 ceapa mica

2 ardei grasi rosii mici

1 ardei gras verde


2 bucati pastranac

1/2 telina

2 buchete conopida

tulpinite de telina

tulpini de ridichii

4-5 rosii coapte sau 250 ml suc de rosii

2 linguri ulei de masline

500 ml bors acru de casa

sare si piper

1 legatura de leustean

Preparare

  • Legumele se curata si se taie in bucatele cat mai mici. Se pun la foc intr-un vas cu apa toate legumele mai putin coditele de frunze de telina, ridichii, conopida, rosii si dovlecelul .
  • Cand legumele sunt aproape fierte se adauga uleiul de masline si legumele puse deoparte, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
  • Urmeaza sa adaugam borsul dat in clocot si continuam fierberea pentru inca 10 minute. Luam vasul de pe foc si presaram din belsug leustean proaspat.
    La acest bors putem sa adaugam cativa taitei de casa sau fidea fara ou.

Întrebări:




Comentarii:

nairdas, 24/09/2018

Iarasi tu, Sabina ???
Corect, se scrie "ridichiile" si "rosiile !!!
Esti oltenca ???
Mai mult, "...presaram din belsug leustean proaspat...".
Respectiv, cum ??? "1 legatura de leustean", intreaga, tocata fin/mare/... ???
Iarasi esti "VARZA" !!!

(1) (0) Abuz
John_, 22/09/2018

Bors de legume la categoria desert? Ce-as vrea sa capeti un bors d'asta ca desert la un eveniment! Cat despre reteta, ce sa zic: o spalatura de legume luate de-a valma

(1) (0) Abuz
sorin_s2015
sorin_s2015, 12/09/2017

"ridichii" cred ca se foloseste doar un i !

(1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 21/04/2016

Dupa ingredientele din lista va fi o ciorba foarte aspra si foarte acra. Cui ii place n-are decat sa o faca asa, mie-mi place sa fie mai doamoala asa ca eu pun doua cepe mari, un morcov mai mare, scot telina, pastarnacul, conopida si nu stiu ce cauta ridichile in ciorba(stiam ca se pun la salate ca astea se mananca crude),asa ca le scot si pe astea si am sa pun in loc varza dulce, fasole verde si mazare, doi cartofi si am sa pun numai doua rosii coapte, pentru ca si rosiile sunt acre, iar bors am sa pun numai o cana ca sa nu mi se strepezeasca dintii, o lingura de sare, leusteanul de rigoare si gata acum pot sa mananc cu placere ciorba asta.

(2) (2) Abuz
21/04/2016

Este cuprinzatoare,frumos colorata,gustoasa si hranitoare!
este o placere sa o faci,gusturile se intrepatrund si o fac delicioasa.

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Bors de ciuperci cu file de peste
Bors de ciuperci cu file de peste
2 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Bors de praz
Bors de praz
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Bors ucrainean cu sfecla
Bors ucrainean cu sfecla
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.