Petitchef

Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon

E categoric ciorba mea preferata.

Felul principal
6 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Am spalat carnea si am taiat-o cubulete mici – asa imi place mie,nu imi sa vad ditamai bucatile ca niste insule plutitoare prin farfurie. Am pus carnea in apa rece cu o lingurita de sare si am lasat-o sa fiarba, spumand mereu, pana carnea a fost moale si supa era clara.
  • Separat, am curatat legumele si le-am dat pe razatoare, apoi le-am calit 10 minute. Morcovii caliti asa au dat o culoare frumoasa ciorbitei. Legumele calite impreuna cu lichidul format le-am peste adaugat carne, si am lasat sa fiarba acoperit, pana ce carnea a fost fiarta.
  • Am adaugat sare, piper, vegeta de casa, otet dupa gust si am oprit focul. Am lasat ciorba sa se ohihneasca 15 minute. In timpul asta, am batut ouale intregi cu smantana ( 25 % grasime) si am adaugat tarhonul maruntit.
  • Cand ciorba s-a odihnit destul, am dres-o, turnand peste ea amestecul de oua si smantana, peste care am turnat aprox 3oo ml ciorba fierbinte. Aroma tarhonului ma innebuneste !

Observații:

Se serveste musai cu ardei iute!



Poze

Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon - poza 2
Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon - poza 3

Întrebări:




Comentarii (20):

maria_f2019_1_2_3_4_5_6_7_8_9, 20/12/2019

O ciorbă, ca la mama acasă

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Emil, 14/02/2018

Exact ca la Bistrita !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2016

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/09/2016

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/09/2016

EXCELENT DE BUNA.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Khrista
Khrista, 09/06/2015

Este o mancare de 10 stelute!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
21/05/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sorin_s2015
sorin_s2015, 07/05/2021

Super !

(0) (0) Abuz
mesesan schmitz_s2013
mesesan schmitz_s2013, 25/09/2016

Buuuun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează