Petitchef

Ciorba de peste

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Peste

Radacinoase, albitura si telina


1 ceapa alba

1 ceapa rosie

1 legatura ceapa verde obtional

2 ardei capia rosii

Cateva tomate

1 cartof

1 mana de orez

Leustean verde proaspat

Bors pentru acrit

Preparare

  • Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. A dat albitura prin razatoare. A calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand.
  • A lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate . Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el.
  • Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga orezul si rosiile pasate sau taiate cubulete.
  • Acrim cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. A pus si niste leustean uscat.
  • Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.

Poze

Ciorba de peste, poza 1Ciorba de peste, poza 2Ciorba de peste, poza 3Ciorba de peste, poza 4



Comentarii:

sava, 15/10/2018

Ciorba de peste pescareasca contine doar peste,ceapa.ardei.rosii,sare si otet.Punct!Restu sunt improvizatii.

(0) (0) Abuz
John_, 28/08/2018

O fiertura care nu e nici de legume nici de peste. Ce cauta acolo ceapa rosie, verde sau pasta de tomate? Celelalte legume sunt ok. In ciorba traditionala se pun cartofi si se acreste doar cu OTET! Orezul, borsul...sunt inventii orasenesti.

(0) (2) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/01/2017

Prea multe legume care acopera gustul de peste. In zona din care provin eu la ciorba de peste i se spune bors de peste si are in compozitie numai ceapa, morcov. orez, bors, peste si leustean si atunci gustul de peste este mai pregnant. Asa ca pentru mine ciorba ta este de fapt o ciorba de legume cu peste acrita cu bors.

(3) (0) Abuz
01/01/2017

Si orez si cartofi? Nu prea cred!!

(1) (0) Abuz
01/01/2017

DOAR 4 STELE, STIAM CA NU SE PUNE MORCOV LA BORS DE PESTE,PENTRU CA INDULCESTE GUSTUL.CRED CA SUNT SUFICIENTE CELELALTE RADACINOASE.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
12 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
4 porții
1h15m
Ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: