Petitchef

Ciorba a la grec

Felul principal
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2-3 pulpe de pui


1 Telina sau/si radacina de patrunjel /pastarnac

1 Ardei gras

1 Dovlecel

1 Pahar cu lapte

3-4 Linguri orez

Zeama de la o lamaie

1-2 Leg.Marar proaspat

3-4 Linguri smantana

2 Galbenusuri

2 Linguri Ulei

Sare,Delikat,Piper negru Boabe

Preparare

  • Se pun pulpele la fiert in apa rece cu sare,se spumeaza imediat ce se ridica spuma.
  • Zarzavaturile se taie bucati mari si se pun si ele la fiert,adaugand si piperul boabe.Se fierbe la foc mic ,acoperind cu un capac. Cand e fiarta carnea se strecoara supa.Carnea de pe pulpe se da jos de pe oase si se taie bucati mici.
  • Separat se pune la fiert orezul cu multa apa si sare. Intr-un vas ,morcovul ramas se da prin razatoarea mica ,si se caleste in putin ulei cu delikat.
  • Dupa ce se inmoaie putin morcovul , se adauga supa strecurata si bucatile de carnita de pui. Se da focul mic sa nu clocoteasca supa.
  • Intr-un bol mai mare se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga smantana.
  • Se adauga treptat din supa fierbinte 5-6 polonice de zeama si se amesteca bine cu telul si cu atentie sa nu se "branzeasca"compozitia.
  • Turnati totul in oala cu supa ,incet si amestecand tot timpul supa.
  • Adaugati orezul fiert si scurs ,puneti treptat sucul de o lamaie. Verificati de sare,si mai lasati la foc mic inca 5-10 minute,apoi se stinge focul ,si se presara mult marar sau patrunjel tocat marunt.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: