Petitchef

Ciorba a la grec

Felul principal
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Preparare

  • Se pun pulpele la fiert in apa rece cu sare,se spumeaza imediat ce se ridica spuma.
  • Zarzavaturile se taie bucati mari si se pun si ele la fiert,adaugand si piperul boabe.Se fierbe la foc mic ,acoperind cu un capac. Cand e fiarta carnea se strecoara supa.Carnea de pe pulpe se da jos de pe oase si se taie bucati mici.
  • Separat se pune la fiert orezul cu multa apa si sare. Intr-un vas ,morcovul ramas se da prin razatoarea mica ,si se caleste in putin ulei cu delikat.
  • Dupa ce se inmoaie putin morcovul , se adauga supa strecurata si bucatile de carnita de pui. Se da focul mic sa nu clocoteasca supa.
  • Intr-un bol mai mare se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga smantana.
  • Se adauga treptat din supa fierbinte 5-6 polonice de zeama si se amesteca bine cu telul si cu atentie sa nu se "branzeasca"compozitia.
  • Turnati totul in oala cu supa ,incet si amestecand tot timpul supa.
  • Adaugati orezul fiert si scurs ,puneti treptat sucul de o lamaie. Verificati de sare,si mai lasati la foc mic inca 5-10 minute,apoi se stinge focul ,si se presara mult marar sau patrunjel tocat marunt.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de pui a la 'grec
Ciorba de pui a la 'grec
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PastePeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei