Petitchef

Ciorba de legume

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

3-4 fire ceapa verde

1/2 ardei rosu

1/2 ardei verde

1/3 telina

cateva frunze de telina

1 pastarnac mic

2 morcovi medii

1-2 dovlecei

3 cartofi

3-4 foi varza

o mana de mazare congelata

cateva boabe de porumb congelat

-2-3 rosii proaspete sau din conserva

5-6 foi salata verde

patrunjel

leustean

-500 ml bors acru

2 oua pt. dres

smantana sau iaurt pt. servit

Preparare

  • Spalati si taiati toate legumele cubulete sau cum doriti. Intr-o oala puneti cateva linguri de ulei si adaugati ceapa, morcovul, varza, telina, pastarnacul si ardeiul. Lasati cateva minunte la calit, amestecand, dupa care adaugati 2,5 litri apa. Puneti sare sau vegeta dupa gust si lasati sa fiarba la foc mediu.
  • Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugati cartofii si rosiile taiate cuburi mici, iar spre sfarsit puneti si dovleceii, mazarea si salata verde si cateva frunze de telina tocate care ii vor da o aroma deosebita.
  • Lasati sa mai fiarba un pic si puneti borsul fiert in prealabil in functie de cat o vreti de acra.
    Dupa ce inchideti focul bateti cele 2 oua bine intr-un bol si luati din ciorbita un polonic pe care-l turnati in fir f. subtire peste oua batand incontinuu, dupa care turnati usor amestecul in oala cu ciorba amestecand un pic in timp ce turnati.
  • Aceasta operatiune o faceti daca vreti sa obtineti o ciorbita fina fara sa se vada ouale coagulate.
    Eu recunosc ca imi place mai mult sa bat ouale si sa le dau drumul brusc in ciorba fierbinte pt. a se forma acele zdrente de ou!
  • In momentul servirii adaugati smantana si patrunjel verde pt. a desavarsi gustul ciorbei.
    Va doresc pofta buna si sper sa incercati ciorbita aceasta!

Poze

CIORBA de legume, poza 1CIORBA de legume, poza 2CIORBA de legume, poza 3CIORBA de legume, poza 4CIORBA de legume, poza 5CIORBA de legume, poza 6



Comentarii (37):

g_th_s2018, 22/12/2018

Forte buna ciorba am facut si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Cum sa nu fie buna cu atatea legume in ea? Eu am mai adaugat si fasole pastai. Frunzele de varza si de salata le-am taiat mai marunt.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

Excelenta, dar in loc de salata am pus stevie si nu am dres-o ca sa ramana de post.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/03/2015

Este excelenta, racoritoare si satioasa !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/03/2015

Foarte buna reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2015

Bunaaaa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2015

Super buna, acum o gatesc :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/11/2013

Acum incerc aceasta ciorbita. Multumesc pentrru reteta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/10/2013

Super! Acum am pus-o pe foc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2013

Cred ca este excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume cu tarhon
Ciorba de legume cu tarhon
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba de legume cu afumatura
Ciorba de legume cu afumatura
4 porții
35 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Ciorba de legume si conopida
Ciorba de legume si conopida
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: