Petitchef

Conopida cu muschi de porc la cuptor

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 conopida de cca 700 g

500 g muschi de porc tocat

300-400 ml suc de rosii

2 morcovi mari

2 cepe

2 catei usturoi

sare,piper,boia dulce,oregano

optional o mana de parmezan ras

Preparare

  • Spalam conopida si o desfacem in buchetele.Curatam si morcovii si punem tot la fiert pe aburi sau in apa cu sare timp de cca 10 minute.
    Scoatem legumele si le punem deoparte.Tocam muschiul de porc,sau il cumparam gata tocat.Curatam 2 cepe si 2 catei de usturoi si ii tocam foarte fin.
    Punem la prajit in 2-3 linguri ulei ceapa si usturoiul.Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea.Lasam pana se rumeneste putin.Condimentam si adaugam sucul de rosii preferabil facut de noi.Eu am avut sos de rosii bio conservat prin sterilizare,insa puteti sa folositi rosii decojite carora le-ati scos semintele sau o conserva de rosii in bulion.
    Lasam cateva minute,apoi luam de pe foc.Intr-un vas/tava nu foarte mare punem un strat de conopida si cateva felii de morcov peste care turnam jumatate din carnea cu sos.Mai punem un strat de conopida si morcovi,iar deasupra carnea ramasa.Imprastiem bine peste tot si mai punem deasupra cateva buchetele de conopida si felii de morcov lasate deoparte mai mult in scop estetic.Deasupra radem o mana buna de parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute.Este o mancare delicioasa si destul de usoara in acelasi timp ,muschiul de porc nefiind gras.

Poze

Conopida cu muschi de porc la cuptor, poza 1Conopida cu muschi de porc la cuptor, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Taboulé de conopida - 100% vegetarian


Comentarii:

ghiciac, 22/11/2016

Am reusito este SUPER.Poate sa fie o "lazania,,fara paste.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2014

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2016

Fain ... si bunnnn ..

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/11/2016

Mai bine toci niste pulpa de porc sau carne de manzat decat sa strici bunatatea de muschi de porc tocandu-l . Nu prea sunt de acord cu prajelile, eu doar as inabusi ceapa cu carnea doar pana isi schimba culoarea din rosie in alba ,n-as lasa-o sa se rumeneasca, si apoi as adauga rosiile sau sucul de rosii.

(0) (0) Abuz
tiby_v2013
tiby_v2013, 28/03/2015

Super

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Numai idei bune si temptsatante.
O sa stam acasa sa gatim tot felul de bunatat!!

(0) (1) Abuz
29/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
25/01/2013

Gustoasa!! Da se numeste dupa bucataria noastra ( preluata de la greci) -"Musaca"

(0) (0) Abuz
25/06/2012

Am sa incerc si eu aceasta reteta

(0) (0) Abuz
Philipv
Philipv, 13/01/2011

Arata foarte bine...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Conopidă cu legume la cuptor
Conopidă cu legume la cuptor
4 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat
Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Conopida la cuptor
Conopida la cuptor
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Romanesco – conopida martianaRomanesco – conopida martiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: