Petitchef

Cotlet de porc cu sos de hrean

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 cotlete de porc (~150 g/buc)

50 g faina,

sare,


Sos:

50 g faina,

50 g unt,

200 ml lapte,

50 g hrean,

50 g smantana,

o lingurita zeama de lamaie,

sare,

piper.

Preparare

  • Cotletele de porc se sareaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti pana se rumenesc . Se scot, se pun intr-un vas pe care-l vom acoperi, sa stea calde.
  • Pregatim un sos alb din untul pus la topit, se amesteca cu faina si se stinge cu laptele. Adaugam smantana amestecata cu o lingurita de faina, se acreste cu zeama de lamaie.
  • Condimentam cu sare si piper. Daca sosul vi se pare gros, se mai poate dilua cu 100 ml supa (apa).
  • Adaugam cotletele in sos si lasam pe foc mic ~ 5 minute.
  • Intre timp dam hreanul pe razatoarea mica si il adaugam in sos dupa ce stingem focul. Servim fierbinte cu garnitura de cartofi.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
4 porții
1h55m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cotlet de porc in sos de piper verde
Cotlet de porc in sos de piper verde
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: