Petitchef

Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

Felul principal
2 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400-500 g. cotlet de porc fara os

3 fire usturoi verde

4 fire rozmarin

4 linguri ulei masline

piper proaspat macinat

12 bucatele feliate de slaninuta afumata


pentru garnitura:

500 g cartofi noi

ulei pentru prajit

- sare de mare

marar pentru decor


pentru sosul de coniac:

2 linguri unt

1 ceapa mica

250 g ciuperci

40 ml coniac

200 ml smantana pentru gatit

Preparare

  • Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.
  • Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata.
  • Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora.
  • Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat.
  • Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins .
  • In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata.
  • Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit.
  • Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.
  • Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata a fost un pranz delicios.

Poze

COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 1
COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 2
COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 3
COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cotlete de porc la cuptor
Cotlete de porc la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cotlete de porc cu salvie si varza*
Cotlete de porc cu salvie si varza*
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cotlete de porc cu legume (reteta video)
Cotlete de porc cu legume (reteta video)
12 porții
2h15m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.