Petitchef

Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

Felul principal
2 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400-500 g. cotlet de porc fara os

3 fire usturoi verde

4 fire rozmarin

4 linguri ulei masline

piper proaspat macinat

12 bucatele feliate de slaninuta afumata


pentru garnitura:

500 g cartofi noi

ulei pentru prajit

- sare de mare

marar pentru decor


pentru sosul de coniac:

2 linguri unt

1 ceapa mica

250 g ciuperci

40 ml coniac

200 ml smantana pentru gatit

Preparare

  • Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.
  • Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata.
  • Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora.
  • Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat.
  • Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins .
  • In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata.
  • Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit.
  • Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.
  • Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata a fost un pranz delicios.

Poze

COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 1COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 2COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 3COTLETE DE PORC CU CARTOFI NOI SI SOS DE CONIAC, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cotlete de porc la cuptor
Cotlete de porc la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cotlete de porc cu salvie si varza*
Cotlete de porc cu salvie si varza*
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cotlete de porc cu legume (reteta video)
Cotlete de porc cu legume (reteta video)
12 porții
2h15m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: