Petitchef

Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 felii cotlet de porc mai grosute (450-500 g)

100 g frunze de spanac

1 ardei gras rosu

1 ardei peperoni

4 linguri ulei de masline

2 lingurite de unt

1 lingurita mustar

4-5 catei de usturoi

sare, piper, cimbru, usturoi granulat, condimente pentru friptura, 1

lingurita concentrat ciuperci/pui

Preparare

  • Preparati un bait din 2 linguri ulei de masline, mustar, usturoi granulat, piper, cimbru si concentratul. Feliile de cotlet se pudreaza cu condimente pentru friptura si se dau bine pe ambele parti prin bait. Lasati-le la rece cel putin 2 ore (daca stau mai mult sunt mai aromate, de exemplu de seara pana a doua zi).
  • Puneti feliile de cotlet pe gratar, lasati-le pana se patrund pe jumatate (15 minute), apoi puneti pe fiecare putin unt si cateva feliute de usturoi. Dupa inca 15 minute le intoarceti, puneti restul de unt, feliute de usturoi si condimente pentru friptura si lasati-le pe gratar pana se rumenesc frumos.
  • Intre timp preparati garnitura. Intr-o tigaie antiaderenta puneti doua linguri de ulei de masline, frunzele de spanac spalate si zvantate, intregi, ardeiul rosu taiat fasute subtiri, putina sare si piper. In cateva minute scade zeama si este gata.
  • Puneti pe farfurii garnitura, cotletele la gratar, eventual putin sos sau mujdei de usturoi, garnisiti cu feliute de ardei iute, catei de usturoi, frunze de patrunjel.

Poze

Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac, poza 1
Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac, poza 2
Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac, poza 3
Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Rodica Rosenthal, 17/09/2020

Ce este " concentratul" ??? Carnea sta prea mult pe gratar si iese foarte uscata

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet in stil mediteraneean
Cotlet in stil mediteraneean
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cotlet de porc la gratar (marinat in sos de soia)
Cotlet de porc la gratar (marinat in sos de soia)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cotlet de porc la gratar si mamaliga cu branza
Cotlet de porc la gratar si mamaliga cu branza
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.