Petitchef

Pate din ficat de pui (chicken liver pate wraped in bacon)

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 lingura de unt

2 cepe, taiate marunt

400 g ficat de pui, taiat mic

3 linguri de coniac

300 g carne de porc, tocata

2 oua

200 ml smantana grasa

cate 1/4 de lingurita de: piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, toate pulbere

2 crengute de cimbru

sare, piper dupa gust

8 felii subtiri de bacon

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 200 C. Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde.
  • Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut.
  • Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si flambeaza-l. Asteapta pana ce flacara se trece, inclinand tigaia in toate partile. Daca folosesti coniac Alexandrion, cum am facut eu, flacara o sa fie foarte mica. Mai bine foloseam ceva cu tarie mai mare.
  • Intr-un robot de bucatarie pune carnea de porc, apoi amestecul ceapa- ficat si mixeaza putin. Nu e nevoie sa iasa ca o pasta, pot ramane bucati mai mari.
  • Rastoarna intr-un castron mare si amesteca inauntru ouale, smantana, condimentele. Potriveste de sare si piper. Pune si ramurelele de cimbru. Acesta se poate pune si taiat marunt, dar sotului meu nu ii place, asa ca l-am pus intreg ca sa-l poata scoate mai usor. Omogenizeaza bine.
  • Tapeteaza forma de chec cu feliile de bacon. Toarna compozitia de ficat inauntru si netezeste-o. Acopera totul cu foli de aluminiu. Acum facem baia de apa.Pune forma de chec intr-o tavtat mai adanca, dar nu foarte mare. Pune la fiert apa. Umple tavita cu apa, astfel incat sa fie jumatate din inaltimea formei de chec. Pune totul in cuptor, cu grija sa nu versi apa fiarta.
  • Coace 2 ore. Scoate hartia de aluminiu si mai coace 30 min. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste de tot. Pune la frigider pentru minimum 4 ore, inainte de a scoate pateul din forma. Se mananca rece.
C Cooking with my soul


Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pate din ficat de pui
Pate din ficat de pui
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
6 porții
1h15m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: