Petitchef

Cus-cus cu legume si sos

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru sos:

200 g. dovlecel

30 g. stafide

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

2 linguri de sos de rosii

un pahar cu otet de mere

un pahar cu apa

o lingurita de ghimbir

1/2 lingurita de scortisoara

1/2 lingurita de ardei iute

2-3 linguri de zahar


pentru cus cus:

1/2 litru de apa

300 g. cus cus

sare

2 linguri de ulei


pentru legume:

un ardei galben

o vanata mica

200 g. dovlcei

8 rosii mici

200 g. fasole verde fiarta

un morcov fiert

Preparare

  • E pun intr-o tigaie toate ingredientele pentru sos si se coc 50 de minute.
  • Se pun intr-o tigaie toate ingredientele pentru sos si se coc 50 de minute.
  • Cand e gata sosul, se zdrobeste cu furculita.
  • Pentru cus cus se fierbe apa si se adauga uleiul si sare.
  • Cand apa fierbe, se stinge focul si se pun cus cus-ul in apa, se amesteca si se lasa sa stea.
  • Legumele se prajesc toate intr-o tigaie incapatoare; intai vanata si ardeiul, care se prajesc mai incet apoi se adauga dovlecelul si rosiile iar dupa un timp si restul legumelor si se potriveste de sare.
  • Se amesteca legumele cu cus cus, se adauga sosul si se serveste.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cus cus cu pui si legume
Cus cus cu pui si legume
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cus cus cu pui si rosii
Cus cus cu pui si rosii
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cuscus cu legume coapte
Cuscus cu legume coapte
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cuscus expres (pui si legume)
Cuscus expres (pui si legume)
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.