Petitchef

Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
20-25 creveti medii cruzi decorticati

1 albus de ou batut cu un praf de sare

1/2 cana fulgi de nuca de cocos

1/2 cana pesmet

1/2 lingurita de sare

1/3 lingurita de cayenne

piper proaspat macinat dupa gust

-ulei pentru prajit


Pentru orez:

3-4 linguri ulei de masline

1 cana de orez

2 1/2 cani lichid

1/2 ceapa mica tocata

1/4 ardei rosu tocat

1 catel de usturoi tocat marunt

cativa fulgi de sofran

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Se incinge uleiul. Se amesteca nuca de cocos cu pesmetul, sarea, cayenne si piper.
    Crevetii se dau prin albusul batut, apoi prin amestecul de nuca de cocos si se prajesc in uleiul incins, 1-2 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc.
  • Se incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu, si se caleste ceapa si ardeiul pana cand se patrund . Se adauga usturoiul si se caleste si el 1 minut.
  • Se pune orezul in tigaie si se caleste 2-3 minute apoi se adauga sofranul si lichidul. Se aduce la fierbere, intre timp se gusta pentru sare si piper.
  • Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba fara sa se mestece 15 minute. Dupa cele 15 minute orezul ar trebui sa fie fiert, si se poate stinge focul.
  • A servit cu sparanghel la cuptor: sparanghelului i se rup coditele lemnoase, se da cu sare, piper, praf de usturoi, si se stropeste cu 2-3 linguri uleiu de masline.
  • Se intinde in tava si se coace 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius .
  • Daca sparanghelul este foarte subtire si fraged, este gata in 10 minute, daca este mai gros poate fi tinut pana la 20 minute.

Poze

Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel, poza 1Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Curry cu creveti si lapte de cocos




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Creveti cu orez
Creveti cu orez
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creveti si sparanghel inveliti in costita afumata
Creveti si sparanghel inveliti in costita afumata
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Gratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crusta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: