Petitchef

Friptura de pulpe de rata - cuisses de canard confites

Felul principal
3 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
2 pulpe rata

1/2 kg untura de rata

2 foi de dafin

1 crenguta cimbru

cateva boabe piper

sare

piper alb

5-6 cartofi medii

Preparare

  • Se asezoneaza bine rata cu sare, piper, cimbru tocat si foile de dafin maruntite. Se da la frigider pt minim 5 ore sau peste noapte.
  • Se scot pulpele de la frigider, se preincalzeste cuptorul la 140 grade. Intr-un vas inalt se topeste untura.Se scufunda pulpele in untura , se pun boabele de piper si se acopera cu hartie de tapetat si un capac.
  • Se da la cuptor pt 1-2 h sau pana cand carnea se desface dupa os. Odata cu carnea bagam la copt in cuptor si 5-6 cartofi. Cand pulpele s-au fragezit se scot pe o tava cu pielea in jos si se pun inapoi la cuptor 180 grade pt inca 10 minute pana se rumenesc . Curatam de coaja cartofii.
  • Ii taiem rondele groase de 1 cm. Intr-o cratita punem ulei de 2 degete la incins, apoi punem rondele de cartofi si le prajim pana ce devin aurii. Asezonam si servim cu multa salata.

Poze

Friptura de pulpe de rata - Cuisses de Canard Confites, poza 1Friptura de pulpe de rata - Cuisses de Canard Confites, poza 2Friptura de pulpe de rata - Cuisses de Canard Confites, poza 3



Comentarii:

28/04/2015

Arata grozav!!! sper ca si gustul e pe masura ... imaginilor!!!

(0) (0) Abuz
03/02/2014

IMI PLACE

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Gustos

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentceva lipseste . . .

(0) (0) Abuz
09/01/2013

Prea multa untura

(0) (0) Abuz
15/12/2012

SUNA BINE O INCERC

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friptura din pulpe de pui la capac
Friptura din pulpe de pui la capac
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Friptura de rata la cuptor
Friptura de rata la cuptor
4 porții
2h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de rata la cuptor
Friptura de rata la cuptor
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?Friptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: