Petitchef

Friptura de vita cu sos de boabe de piper (peppercorn steak)

Felul principal
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 bucati de carne de vita

sare

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1/4 cana de boabe de piper proaspat - zdrobite(zdrobite in bucati mari-nu macinate)

1/4 cana de ceapa verde taiata marunt

1/4 cana de cognac sau orice alt brandy

1 cana de supa clara de vita(sau 1 cub Knorr de vita dizolvat intr-o cana de apa)

1/4 cana de frisca naindulcita (Gran Cucina)

1/4 cana patrunjel tocat

Preparare

  • Sarati bine pe ambele parti fiecare bucata de carne si lasati-o sa se odihneasca 30 de minute (nu in frigider).
  • Apoi asezati fiecare bucata de carne pe un servetel de hartie pe o parte apoi pe cealalta, pana bucatile de carne sunt uscate. (Daca sunt uscate se prajesc mai bine).
  • Se prajesc bucatile de carne intr-o tiagaie de teflon in care s-a incalzit in prealabil uleiul de floare- la foc tare.
  • Se prajeste ficare bucata pe o parte, la foc tare, cel putin 4 minute fara a se intoarce, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste la foc mediu in functie de cat o doriti de rosie inauntru, inca 5, 6 minute.
  • Daca folositi un termometru de carne pentru ” in sange” friptura sa nu depaseasca in interior 50 grade C(120 grade F) iar pentru “mediu in sange” sa nu depaseasca 55 de grade C (130 grade F).
  • Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu. Se presara o portie generoasa de piper zdrobit pe fiecare parte a carnii. Se pastreaza la cald pana pregatim sosul de piper.
  • Sosul e foarte simplu. Intr-o tigaie se pune ceapa taiata si se amesteca (2 minute). Apoi se adauga cognacul si se mai fierbe 3 minute. Apoi adaugam supa de vita fierbem 4-5 minute, pana sosul scade. Apoi adaugam frisca neindulcita, mai fierbem 3 minute. La sfarsit luam de pe aragaz sosul si adaugam sare, patrunjel si piperul ramas.

Poze

Friptura de vita cu sos de boabe de piper (Peppercorn steak), poza 1Friptura de vita cu sos de boabe de piper (Peppercorn steak), poza 2



Comentarii:

31/12/2013

Cred ca ar fi mai bine 5 min prima parte de prajit si 4 partea a doua tot la foc mare,altfel exista riscul sa lase zeama de care scapi mai greu si apare fiarta partea a doua

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte delicioasa mi-a iesit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Fara nuanta de calitate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2014

Vorbeste si româneste, dacâ nu te doare limba !

(0) (0) Abuz
06/12/2013

Yammy

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Este un sos simplu dar foarte bun si la resaurante se foloseste cand te grabesti

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Arata foarte bine!!! Felicitari!!

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Arata exemplar, iar descierea este pe intelesul tuturor. Felicitari!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de vita cu sos de bere
Friptura de vita cu sos de bere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de vita (teriyaki steak)
Friptura de vita (teriyaki steak)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiDe ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: