Petitchef

Friptura de vita cu sos de boabe de piper (Peppercorn steak)

Felul principal
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Sarati bine pe ambele parti fiecare bucata de carne si lasati-o sa se odihneasca 30 de minute (nu in frigider).
  • Apoi asezati fiecare bucata de carne pe un servetel de hartie pe o parte apoi pe cealalta, pana bucatile de carne sunt uscate. (Daca sunt uscate se prajesc mai bine).
  • Se prajesc bucatile de carne intr-o tiagaie de teflon in care s-a incalzit in prealabil uleiul de floare- la foc tare.
  • Se prajeste ficare bucata pe o parte, la foc tare, cel putin 4 minute fara a se intoarce, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste la foc mediu in functie de cat o doriti de rosie inauntru, inca 5, 6 minute.
  • Daca folositi un termometru de carne pentru ” in sange” friptura sa nu depaseasca in interior 50 grade C(120 grade F) iar pentru “mediu in sange” sa nu depaseasca 55 de grade C (130 grade F).
  • Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu. Se presara o portie generoasa de piper zdrobit pe fiecare parte a carnii. Se pastreaza la cald pana pregatim sosul de piper.
  • Sosul e foarte simplu. Intr-o tigaie se pune ceapa taiata si se amesteca (2 minute). Apoi se adauga cognacul si se mai fierbe 3 minute. Apoi adaugam supa de vita fierbem 4-5 minute, pana sosul scade. Apoi adaugam frisca neindulcita, mai fierbem 3 minute. La sfarsit luam de pe aragaz sosul si adaugam sare, patrunjel si piperul ramas.


Poze

Friptura de vita cu sos de boabe de piper (Peppercorn steak), poza 1
Friptura de vita cu sos de boabe de piper (Peppercorn steak), poza 2

Întrebări:




Comentarii:

vasile_ioan_c2015, 05/06/2020

Da, arata foarte bine dar nu se poate manca , un sfert de cana de piper ? sa fim seriosi ! Una dintre cele mai proaste retete de noua ani incoace !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Cred ca ar fi mai bine 5 min prima parte de prajit si 4 partea a doua tot la foc mare,altfel exista riscul sa lase zeama de care scapi mai greu si apare fiarta partea a doua

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2013

Foarte delicioasa mi-a iesit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Fara nuanta de calitate

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
lena, 27/05/2020

Cu siguranta gustul este pe masura aspectului !

(0) (0) Abuz
07/09/2014

Vorbeste si româneste, dacâ nu te doare limba !

(0) (0) Abuz
06/12/2013

Yammy

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Este un sos simplu dar foarte bun si la resaurante se foloseste cand te grabesti

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Arata foarte bine!!! Felicitari!!

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Arata exemplar, iar descierea este pe intelesul tuturor. Felicitari!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.