Petitchef

Friptura la tava cu sos

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
aprox. 1 kg carne de vita sau de porc ,

500 g sos de rosii pentru friptura,

o cutie de ciuperci sau piure de cartofi,

patrunjel verde pentru decor, sare,

piper,

condimente, un pahar de vin,

ulei.

Preparare

  • Asadar mai intai am spalat carnea si am portionat-o, a pus-o intr-o tava inalta, am dat sare si condimente pentru porc,si a adaugat un pahar de apa, unul de vin (150-200 ml), 50 ml ulei.
  • Apoi a pus folie peste tava si a lasat la cutorul preincalzit, la foc mediu cam 2 ore. Inainte cu 30 de minute de a fi gata am scos folia, dar s-a cam uscat friptura. Ar fi trebuit sa las mai putin in cuptor fara folie.
  • Intre timp a facut sosul de rosii,ca in reteta din link si de aici au rezultat doua variante de friptura. A fiert separat ciupercile apoi le-am scurs, le-amincorporat in sos si am mai dat cateva clocote. A servit friptura cu sosul de rosii si ciuperci.
  • A bagat bucatile de carne intr-o oala impreuna cu sosul si a mai fiert inabusit inca 15 minute, sa se inmoaie carnea.
  • Intre timp a pus la fiert si cativa cartofi curatati si taiati bucatele mai mici, din care a facut un piure adaugand lapte rece si o bucata de unt.

Poze

Friptura la tava cu sos, poza 1Friptura la tava cu sos, poza 2


Comentarii (22):

n-i--, 27/01/2017

Analfabeto! Intai plateste niste ore la un profesor de Lb. Romana sa inveti sa scrii corect, nu mai fa compuneri de om prost care spune ba ca "am spalat...am dat sare..., ", probabil numai atit stii tu sa faci, apoi vine altcineva, care stie sa gateasca si continua "friptura..." ta si "a pus..., a lasat...,a bagat..,a...etc". Tu unde erai in acest timp? Scriai ineptiile astea literare?

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/08/2016

Excelenta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/02/2014

Am 10 ani
si am facut-o da am dat-o la gunoi nu stiu la nuii cum le plc.!!!!!!

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
29/01/2014

FORTE BUNA FRIPTURA CU SOS

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2019

Daca e uscata cand e scoasa din cuptor esti praf

(0) (0) Abuz
13/04/2017

In reteta se vorbeste despre friptura de porc , nu de gramatica ! Pana la urma ar trebui sa apreciati efortul cuiva , care a depus efortul de a scrie o reteta ! Jignirile va descalifica , la capitolul educatie si bun simt !

(0) (0) Abuz
15/08/2016

Voi adauga un link care sa explice de ce o nota atat de slaba...=))

(0) (0) Abuz
Lixandra, 15/08/2016

Unde este link-ul pentru reteta de sos ?

(0) (0) Abuz
10/04/2016

Daca gatesti cum te exprimi, e grav!

(2) (0) Abuz
08/04/2016

In primul rand ,reteta e scrisa cu picioarele si in al doilea rand ,in piure nu se pune niciodata laptele rece pentru ca il inchide la culoare

(3) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de porc la tava
Friptura de porc la tava
4 porții
2h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de miel la tava
Friptura de miel la tava
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFriptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: