Petitchef

Friptura wieneza din ceafa de porc cu garnitura de varza

Felul principal
10 porții
20 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Carnea se spala, se zvinta si se freaca pe toate partile cu sare si usturoi si se presara cu chimen. Intr-o tigaie/cratita...se incinge untura si in ea se prajeste iute pe toate partile carnea.Aceasta se scoate deoparte iar in grasimea ramasa se prajesc oasele bine pina prind culoare.
  • Se adaoga ca.150ml apa si peste oase se aseaza carnea cu partea mai frumoasa in jos.Totul se introduce in cuptorul incins la 160-180°C pentru ca 1 1/2-2 ore. Din cind in cind friptura se stropeste cu sucul propriu, eventual se mai adaoga ceva apa. La jumatatea timpului friptura se intoarce cu partea de dedesupt deasupra si la fel din cind in cind carnea se stropeste cu sucul propriu.
  • Daca aveti si doriti, in loc de apa este si mai gustoasa sa se foloseasca ceva supa. Cind friptura este gata, acesta se scoate si se pune la cald(in cuptorul stins), iar tigaia/cratita cu restul ramas de la friptura se pune pe foc si se lasa sa fiarba impreuna cu oasele pina ce apa s-a evaporat.
  • Cind in oala ramine doar grasimea cu oasele , se adaoga faina, se amesteca totul bine lasindu-se totodata sa se prajeasca.Se adaoga ceva apa(300-350ml) se fierbe totul bine, pina cind sosul are o consistenta lichida dar totusi bine legata. Oasele se scot, scurginduse bine si sosul se trece prin sita, in asa fel incit sa ramina clar si semigros.
  • Evetual daca este necesar se mai adaoga ceva condimente, sau lichid, sau ceva faina... Fiecare dupa gust si preferinta. Sotul meu serveste acesta friptura cu galuste de cartofi si varza acra. Numai ca de data acesta facut galuste din cuburi de piine, deoarece nu avut cartofi fainosi in cas, pentru a preparara galustele.

Poze

FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA, poza 1
FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA, poza 2
FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

16/01/2021

Oasele de porc nu se folosesc in bucatarie....

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc cu garnitura din zucchini
Friptura de porc cu garnitura din zucchini
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei