Petitchef

FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA

Felul principal
10 porții
20 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Carnea se spala, se zvinta si se freaca pe toate partile cu sare si usturoi si se presara cu chimen. Intr-o tigaie/cratita...se incinge untura si in ea se prajeste iute pe toate partile carnea.Aceasta se scoate deoparte iar in grasimea ramasa se prajesc oasele bine pina prind culoare.
  • Se adaoga ca.150ml apa si peste oase se aseaza carnea cu partea mai frumoasa in jos.Totul se introduce in cuptorul incins la 160-180°C pentru ca 1 1/2-2 ore. Din cind in cind friptura se stropeste cu sucul propriu, eventual se mai adaoga ceva apa. La jumatatea timpului friptura se intoarce cu partea de dedesupt deasupra si la fel din cind in cind carnea se stropeste cu sucul propriu.
  • Daca aveti si doriti, in loc de apa este si mai gustoasa sa se foloseasca ceva supa. Cind friptura este gata, acesta se scoate si se pune la cald(in cuptorul stins), iar tigaia/cratita cu restul ramas de la friptura se pune pe foc si se lasa sa fiarba impreuna cu oasele pina ce apa s-a evaporat.
  • Cind in oala ramine doar grasimea cu oasele , se adaoga faina, se amesteca totul bine lasindu-se totodata sa se prajeasca.Se adaoga ceva apa(300-350ml) se fierbe totul bine, pina cind sosul are o consistenta lichida dar totusi bine legata. Oasele se scot, scurginduse bine si sosul se trece prin sita, in asa fel incit sa ramina clar si semigros.
  • Evetual daca este necesar se mai adaoga ceva condimente, sau lichid, sau ceva faina... Fiecare dupa gust si preferinta. Sotul meu serveste acesta friptura cu galuste de cartofi si varza acra. Numai ca de data acesta facut galuste din cuburi de piine, deoarece nu avut cartofi fainosi in cas, pentru a preparara galustele.


Poze

FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA
FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA - poza 2
FRIPTURA WIENEZA DIN CEAFA DE PORC cu GARNITURA DE VARZA - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

16/01/2021

Oasele de porc nu se folosesc in bucatarie....

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
Dovleacul placintar - noua ta garnitura preferata
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează