Petitchef

Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii se feliaza subtire, ca sa se patrunda usor. Ardeiul se taie cubulete, patrunjelul se toaca marunt, ceapa se taie solzisori. Intr-o oala pui la fiert cartofii si ardeiul gras, aproximativ 15 minute, pana poti strapunge cartoful cu o furculita.
  • Se scot cu o spumiera si se pun alaturi. Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. Cand a devenit sticloasa, se pun peste ea cartofii, ardeiul si porumbul si se calesc impreuna inca 2-3 minute. Ouale se bat cu patrunjelul, sarea si piperul.
  • Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua si apoi se toarna totul la loc in tigaie. Se mai tine pe foc 2-3 minute, amestecand.
  • Apoi se toarna totul intr-o forma, se presara parmezanul si va merge la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 minute sau pana arata bine inchegata.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Frittata cu cartofi, porumb si ardei, poza 1
Frittata cu cartofi, porumb si ardei, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

olar_c2018
olar_c2018, 19/01/2020

De unde ai dedus tu ca nu curata cartofii? E la mintea cocosului trebuia sa te prinzi!

(0) (0) Abuz
29/08/2017

Tu nu cureti intai cartofii inainte sa-i feliezi?

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frittata cu sunca si ardei
Frittata cu sunca si ardei
8 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Frittata cu somon afumat si legume
Frittata cu somon afumat si legume
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frittata cu legume si parmezan
Frittata cu legume si parmezan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: