Untura de porc se incinge bine si se adaoga ceapa care se prajeste amestecind mereu, pina prinde o culoare aurie inchisa, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa scurt sa se prajeasca, dupa care se stinge cu otetul dizolvat in apa.Totul se lasa sa se dunstuiasca putin dupa cae se adaoga bucatile de carne.
Se sareaza putin , se adaoga usturoiul, maghiranul, chimenul si pasta de tomate. Se amesteca totul bine si se lasa la flama mica cu capacul pus pe jumastate sa se dunstuiasca usor.Din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa daca este necesar. La mine nu a fost necesar, dar asta depinde f. mult de calitatea carnii.
Dar ATENTIE, nu multa apa, deoarece carnea trebuie sa se dunstuiasca nu sa fiarba. Numai in acest fel ceapa da sosului consistenta si gustul excelent al Gulasului. De aceea este necesar , ca pina ce carnea se dunsuieste bine, trebuie amestecat mereu in Gulas. Cind carnea a fiert destul, se presara deasupra cele 15g de faina, se amesteca si se daoga incet ceva apa, doar atit cit sosul sa acopre carnea.
Se lasa sa dunstiasca usor inca ca. 10 min. fara capac, pina ce deasupra se aduna usor grasimea. Eventual se mai condimenteaza daca este necesar. A doua zi este si mai bun de savurat.
Comentarii:
Minunata mia esit multumes de reteta
Reteta pentru banateni...sau pentru cei ce cunosc verbul "a se dunstui"!
Super!!!!!!!