Petitchef

Gulas din carne de vita

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de carne de vita pentru gulas taiata bucati.

700 g ceapa taiata marunt

120 g untura de porc

40 g boia de ardei dulce

1-2 ls otet din vin alb dizolvat in 1/16l apa

2 catei de usturoi trecuti prin presa


1 ls chimen

1 ls pasta de tomate

15 g faina

sare

Preparare

  • Untura de porc se incinge bine si se adaoga ceapa care se prajeste amestecind mereu, pina prinde o culoare aurie inchisa, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa scurt sa se prajeasca, dupa care se stinge cu otetul dizolvat in apa.Totul se lasa sa se dunstuiasca putin dupa cae se adaoga bucatile de carne.
  • Se sareaza putin , se adaoga usturoiul, maghiranul, chimenul si pasta de tomate.
    Se amesteca totul bine si se lasa la flama mica cu capacul pus pe jumastate sa se dunstuiasca usor.Din cind in cind se amesteca si eventual se mai adaoga ceva apa daca este necesar.
    La mine nu a fost necesar, dar asta depinde f. mult de calitatea carnii.
  • Dar ATENTIE, nu multa apa, deoarece carnea trebuie sa se dunstuiasca nu sa fiarba.
    Numai in acest fel ceapa da sosului consistenta si gustul excelent al Gulasului.
    De aceea este necesar , ca pina ce carnea se dunsuieste bine, trebuie amestecat mereu in Gulas.
    Cind carnea a fiert destul, se presara deasupra cele 15g de faina, se amesteca si se daoga incet ceva apa, doar atit cit sosul sa acopre carnea.
  • Se lasa sa dunstiasca usor inca ca. 10 min. fara capac, pina ce deasupra se aduna usor grasimea.
    Eventual se mai condimenteaza daca este necesar.
    A doua zi este si mai bun de savurat.

Poze

GULAS DIN CARNE DE VITA, poza 1GULAS DIN CARNE DE VITA, poza 2



Comentarii:

28/11/2013

Minunata mia esit multumes de reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/03/2019

Reteta pentru banateni...sau pentru cei ce cunosc verbul "a se dunstui"!

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Super!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gulas din carne de vita
Gulas din carne de vita
6 porții
2h10m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Gulas cu carne de porc
Gulas cu carne de porc
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gulas cu carne de porc
Gulas cu carne de porc
8 porții
2h15m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: