Petitchef

Friptura de porc cu paste si sos chilli

Felul principal
6 porții
75 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru friptura:

800 g carne de porc (pulpa sau ceafa)

sare, piper, mix condimente pentru preparate la - gratar


Pentru paste:

300 g spaghete subtiri

100 g  unt


Pentru sos:

2 cepe medii ca dimensiune, taiate julien

3 - 4 catei de usturoi, taiati julien

marar, cateva frunzulite, tocate marunt

patrunjel, cateva frunzulite, tocate marunt

1 pastarnac, taiat julien

2 - 3 ardei iuti rosii, fara seminte si tocati marunt

1 lingurita de boia dulce

2 - 3 linguri de bulion

2 - 3 linguri ulei de masline


Decor:

cateva frunzulite de patrunjel

6 feliute de lamaie

Preparare

  • Friptura:
    Carnea se spala, se portioneaza. Se unge cu putin ulei si apoi se condimenteaza. Fiecare portie se infasoara individual in folie de aluminiu. Se asaza intr-o tava, in care puneti o cana de apa. Se pune tava la cuptorul preincalzit, la foc iute. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Timp de preparare aproximativ 40 - 50 de minute, si functie de cuptorul dvs.
  • Pastele:
    Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se spala in jet de apa rece cand sunt fierte. Se pun la scurs intr-o sita. Inainte de consum, pastele se asaza intr-un castron de portelan, se adauga untul si se pun in cuptorul cu microunde, la putere maxima, aproximativ 3 minute, pentru un cuptor cu puterea de 1500 W.
  • Sosul:
    Intr-un vas puneti uleiul. Lasati sa se incalzeasca si adaugati usturoiul. Lasati sa se rumeneasca putin dupa care il scoateti cu o spumiera. Adaugati ceapa. Amestecati incontinuu sa nu se prinda de vas, pana se rumeneste putin. Adaugati si celelalte ingrediente mai putin mararul si patrunjelul. Puneti peste ele aproximativ 1/2 litri apa si lasati sa fiarba la foc moale. Amestecati din cand in cand. Cand sosul s-a ingrosat putin, adaugati mararul si patrunjelul. Lasati sa mai fiarba 3 - 4 minute.
  • Montaj:
    Asezati portia de carne pe farfurie, dupa ce ati indepartat folia de aluminiu. Puneti alaturi pastele, iar langa ele sau deasupra puneti 2 - 3 linguri de sos. Decorati cu frunzulite de patrunjel si 1 feliuta de lamaie.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Linte cu pulpa de porc


Comentarii:

25/09/2013

Cred cs e buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de porc cu paste si masline
Friptura de porc cu paste si masline
2 porții
25 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de ceapa
Friptura de porc cu sos de ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteVopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: