Petitchef

Friptura de porc cu paste si sos chilli

Felul principal
6 porții
75 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru friptura:

800 g carne de porc (pulpa sau ceafa)

sare, piper, mix condimente pentru preparate la - gratar


Pentru paste:

300 g spaghete subtiri

100 g  unt


Pentru sos:

2 cepe medii ca dimensiune, taiate julien

3 - 4 catei de usturoi, taiati julien

marar, cateva frunzulite, tocate marunt

patrunjel, cateva frunzulite, tocate marunt

1 pastarnac, taiat julien

2 - 3 ardei iuti rosii, fara seminte si tocati marunt

1 lingurita de boia dulce

2 - 3 linguri de bulion

2 - 3 linguri ulei de masline


Decor:

cateva frunzulite de patrunjel

6 feliute de lamaie

Preparare

  • Friptura:
    Carnea se spala, se portioneaza. Se unge cu putin ulei si apoi se condimenteaza. Fiecare portie se infasoara individual in folie de aluminiu. Se asaza intr-o tava, in care puneti o cana de apa. Se pune tava la cuptorul preincalzit, la foc iute. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Timp de preparare aproximativ 40 - 50 de minute, si functie de cuptorul dvs.
  • Pastele:
    Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se spala in jet de apa rece cand sunt fierte. Se pun la scurs intr-o sita. Inainte de consum, pastele se asaza intr-un castron de portelan, se adauga untul si se pun in cuptorul cu microunde, la putere maxima, aproximativ 3 minute, pentru un cuptor cu puterea de 1500 W.
  • Sosul:
    Intr-un vas puneti uleiul. Lasati sa se incalzeasca si adaugati usturoiul. Lasati sa se rumeneasca putin dupa care il scoateti cu o spumiera. Adaugati ceapa. Amestecati incontinuu sa nu se prinda de vas, pana se rumeneste putin. Adaugati si celelalte ingrediente mai putin mararul si patrunjelul. Puneti peste ele aproximativ 1/2 litri apa si lasati sa fiarba la foc moale. Amestecati din cand in cand. Cand sosul s-a ingrosat putin, adaugati mararul si patrunjelul. Lasati sa mai fiarba 3 - 4 minute.
  • Montaj:
    Asezati portia de carne pe farfurie, dupa ce ati indepartat folia de aluminiu. Puneti alaturi pastele, iar langa ele sau deasupra puneti 2 - 3 linguri de sos. Decorati cu frunzulite de patrunjel si 1 feliuta de lamaie.

Întrebări:




Comentarii:

25/09/2013

Cred cs e buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de porc cu paste si masline
Friptura de porc cu paste si masline
2 porții
25 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de ceapa
Friptura de porc cu sos de ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.