Petitchef

Mancare de pui cu praz si masline

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 - 6 tulpini de praz

2 cepe

300 g masline

100 g pasta de ardei


o bucata de pastarnac


2 - 3 linguri ulei

1 frunza de dafin

sare, piper

Preparare

  • Pentru inceput taiem carnea, eventual curatata de pielite, in bucati potrivite pe care le condimentam cu sare si piper. Incingem 2 linguri de ulei intr-o cratita si prajim carnea pana se coloreaza putin.
  • Daca risca sa se arda, adaugam jumatate de cana de apa si lasam sa fiarba inabusit.Intre timp, tocam legumele marunt: prazul rondele si restul cubulete. Cand puiul este pe jumatate facut il scoatem din cratita si il tinem la cald.
  • In sosul care a ramas de la pui calim ceapa si prazul cateva minute, dupa care adaugam morcovul, pastarnacul si pasta de ardei.
  • Lasam sa fiarba la foc potrivit, mai adaugam din cand in cand apa daca e nevoie, pana cand legumele sunt aproape fierte. Punem inapoi puiul sa fiarba impreuna cu legumele ca sa se imprieteneasca si adaugam foaia de dafin.
  • Cand toate sunt fierte, potrivim de sare, adaugam maslinele si mancarica e gata. Se serveste calda sau rece stropita cu putina zeama de lamaie. Este delicioasa si are aproximativ 150 calorii la 100 de grame.

Poze

Mancare de Pui cu Praz si Masline, poza 1Mancare de Pui cu Praz si Masline, poza 2Mancare de Pui cu Praz si Masline, poza 3Mancare de Pui cu Praz si Masline, poza 4



Comentarii (25):

17/02/2019

Am pregatit-o si e f.buna. Au mancat-o inclusiv copiii mei mici de 2 si 3 ani.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Doru Chileru, 06/10/2018

O reteta excelenta. O mana de verdeata tocata, patrunjel si marar, la final o intregeste.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2018

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/05/2017

5-6 tulpini de praz pot fi si 2 kg! care si cata carne? de ce fara pielita? o bucata de pastarnac??

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
17/10/2016

Super gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/10/2013

Bunaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ildi, 09/01/2018

Cui nu-i plac retetele,sa nu le faca! Foarte multe comentarii negative! Avem gusturi diferite...care-i problema?

(0) (2) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 26/10/2016

Maiculita, Doamne ! Si cand vad atatea laude ma umfla rasul si ma intreb :"oare femeile astea chiar nu stiu sa faca o mancare corecta?" Ce naiba cauta in mancarea asta morcovul si pastarnacul? Astea sunt zarzavaturi pentru ciorbe si supe nu pentru mancare cu sos. La ciorba am vazut ca nu pui decat o amarata de ceapa dar la mancarea asta pui doua cu toate ca e mancare de praz care tot un fel de ceapa este La ingrediente nu pomenesti nimic despre carne dar cand detaliezi reteta, pac! apare carnea! dar esti zgarcita cu detaliile ca nu spui ce parti din pui folosesti, piept, copane, aripi(???). La mancarea asta carnea se inabusa si se lasa sa fiarba impreuna cu o ceapa tocata marunt si cand este aproape fiarta se adauga o lingura de bulion sau pasta de tomate, maslinele oparite separat si prazul taiat batoane de 7-8 centimetri si care a fost prajit separat si rumenit putin intr-o tigaie. Se mai lasa sa fiarba 10min si e gata si nu-i trebuie verdeata iar lamaie nici atat ca-i strica gustul. Ca sa nu zici ca-s eu dusa cu pluta cauta retele Sandei Marin, poate ai auzit de ea!

(2) (0) Abuz
25/10/2016

De ce este nevoie de atata prajeala,eu nu inteleg.
Cand este aproape gata fiarta carnea ( vita,pui, oaie,etc. ) eu nu scot carnea ci continui fierberea cca 10 ' cu prazul taiat sub forma de betisoare de cca 7 cm lungime ( rondelele mici se sparg ), apoi in ultimile minute cateva rosii proaspete taiate, masline crestate si se mai lasa cateva minute,dupa care se pune piper,sare si putin ghimbir ras.Cand se serveste se pune deasupra obligatoriu patrunjel verde tocat.

(0) (0) Abuz
25/10/2016

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Moelleux cu masline si parmezan
Moelleux cu masline si parmezan
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare de praz cu aripioare de pui
Mancare de praz cu aripioare de pui
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare de pui cu praz
Mancare de pui cu praz
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mancare de pui cu legume
Mancare de pui cu legume
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: