Petitchef

Tajine de pui cu legume si masline

Felul principal
8 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
8 pulpe de pui

2 cepe mari

4 catei de usturoi

2 morcovi mari


6 cartofi medii

1 conserva de rosii decojite si taiate cuburi

o mana buna de masline fara samburi

zeama de lamaie

ulei

sare,piper

3-4 Lg (linguri) de Ras El -Hanout


In lipsa acestui condiment puteti folosi:

3 Lg praf de curry caruia sa-i adaugati,

1 lg(lingurita) boia dulce,

1 lg coriandru macinat,

1/4 lg scortisoara macinata ,

un cuisor pisat si o boaba de cardamom pisata si ea.

Preparare

  • Carna se presara cu o lingura de ras el-hanout si se lasa la rece pentru circa o ora.Intretimp se pregatesc legumele: se toaca ceapa, iar morcovii,pastarnacul si cartofii se curata si se taie pe lung.Maslinele se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa.
  • Carnea se frige cate 2 minute pe fiecare parte pentru a caata o culoare usor aramie,dupa care o scoatem deoparte.
  • In vasul in care am fript carnea,adaugam putin ulei si calim ceapa .Cand devine translucida amestecam cu o lingurita de condiment.Scoatem ceapa din crtita si o lasam deoparte.
  • Pe fundul cratitei punem putin ulei,apoi asezam morcovii si pastarnacul,un catel de usturoi feliat si presaram sare,piper si condimentul minunat.
    Apoi asezam feliile de cartofi,al catel de usturoi feliat,sare,piper si condiment.
  • Peste cartofi varsam cutia de rosii decojite si apoi punem ceapa tocata,usturoi,sare,piper si condiment.
    Si peste toate asezam carnea pe care o presaram din nou cu condiment.
  • Punem capacul,in cazul meu combibolul intors cu gura in jos si dam drumul la foc,10 minute la foc mare,apoi reducem focul la minimum.Sau bagati vasul in cuptorul incins la 200 *.In vasele mele gatirea a durat cam 45 de minute.
  • La cuptor dureaza cred ca ceva peste o ora.In orice caz,dupa 35-40 de minute veridicati starea natiunii.Cu 5 minute inainte de a fi gata,adaugati maslinele cu zeama de lamaie cu tot si stropiti totul cu o lingura de ulei.In tot acest timp in vas nu se amesteca.Se serveste cu cus-cus,orez sau ca atare.

Poze

Tajine de pui cu legume si masline, poza 1Tajine de pui cu legume si masline, poza 2Tajine de pui cu legume si masline, poza 3Tajine de pui cu legume si masline, poza 4Tajine de pui cu legume si masline, poza 5Tajine de pui cu legume si masline, poza 6Tajine de pui cu legume si masline, poza 7Tajine de pui cu legume si masline, poza 8Tajine de pui cu legume si masline, poza 9Tajine de pui cu legume si masline, poza 10Tajine de pui cu legume si masline, poza 11Tajine de pui cu legume si masline, poza 12Tajine de pui cu legume si masline, poza 13



Comentarii:

25/11/2011

Este pentru gurmanzi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tajine de pui cu cartofi mici
Tajine de pui cu cartofi mici
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Tajine pui cu bame
Tajine pui cu bame
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine marocana de pui cu legume
Tajine marocana de pui cu legume
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteUleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: