Petitchef

Scrumbie la cuptor

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 buc scrumbie,

3 buc lamaie,

2 buc rosii,

4 fire de ceapa verde,

100 ml vin alb,

ulei,

sare,

piper,

folie aluminiu

Preparare

  • Se curata pestele, se spala, se cresteaza pe ambele parti si se sareaza. Se lasa la rece pentru vreo 2 ore.
  • Ungem pestele cu ulei si il condimentam cu piper dupa gust. Taiem 2 lamai rondele, apoi fiecare rondea in jumatate.
  • Umplem pestii cu cate 3 jumatati, cam atat intra intr-un peste. Asezam pestii in folii de aluminiu unse cu putin ulei.
  • Aranjam pe fiecare peste jumatati de felii de lamaie si de rosii si presaram ceapa verde tocata marunt.
  • Stropim pestii cu vin alb si zeama de lamaie si se inchide folia etans.
  • Se dau la cuptor la foc iute pentru 25-30 minute.
  • Servim cu garnitura de conopida si broccoli sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde.

Întrebări:




Comentarii:

Valentin, 30/05/2019

Cat de mizerabili sunteti? Cum puteti prezenta asa ceva? PESTELE ALA ERA NECURATAT!!!!!! Sangele care este lipit de coloana vertebrala era neinlaturat. Sa va fie rusine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Scrumbie de dunare la gratar
Scrumbie de dunare la gratar
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana
Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: