Petitchef

Musaca de vinete si dovlecei

Felul principal
4 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sos bechamel:

Preparare

  • Se taie vinetele si dovleceii in felii de 2 cm, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se spala cu apa rece si se usuca. Se frig in ulei pe ambele parti si se pun pe o hartie de bucatarie.
  • Se pune o cratita cu apa pe foc; cand incepe sa fiarba apa se pune rosia, se lasa 30 secunde, se scoate si se clateste cu apa rece. Se curata de coaja si se taie in bucati.
  • Se taie ceapa in rondele si se frige in 2-3 linguri de ulei de masline, se adauga carnea tocata, se lasa sa schimbe de culoare si se adauga rosia taiata, putina scortisoara, piper, sare si patrunjel.
  • Se adauga putin vin alb si pasta de tomate si se mai lasa 5-10 minute. Se prepara sosul bechamel: se pune margarina intr-o cratita pe foc, cand s-a topit se ia de pe foc si se incorporeaza faina, se amesteca pana se obtine o pasta fina, se adauga laptele putin cate putin si se amesteca, se pune sare si putina nucsoara si se pune iar pe foc pana se ingroasa.
  • Intr-o tava pentru cuptor se pune un strat se vinete, altul de dovlecei, pe deasupra se intinde carnea, pe urma se toarna sosul bechamel si se uniformizeaza, se presara cu branza rasa si pesmet. Se pune la cuptor 30 minute la 185ºC.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Musaca de vinete si dovlecei, poza 1
Musaca de vinete si dovlecei, poza 2
Musaca de vinete si dovlecei, poza 3
Musaca de vinete si dovlecei, poza 4
Musaca de vinete si dovlecei, poza 5
Musaca de vinete si dovlecei, poza 6
Musaca de vinete si dovlecei, poza 7
Musaca de vinete si dovlecei, poza 8
Musaca de vinete si dovlecei, poza 9
Musaca de vinete si dovlecei, poza 10
Musaca de vinete si dovlecei, poza 11
Musaca de vinete si dovlecei, poza 12
Musaca de vinete si dovlecei, poza 13
Musaca de vinete si dovlecei, poza 14
Musaca de vinete si dovlecei, poza 15
Musaca de vinete si dovlecei, poza 16
Musaca de vinete si dovlecei, poza 17
Musaca de vinete si dovlecei, poza 18

Întrebări:




Comentarii:

22/07/2013

Este un preparat foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
petrescu_g
petrescu_g, 08/07/2020

Mai sanatoasa si mai buna ar fi fara margarina.

(0) (0) Abuz
10/01/2015

Buuuuna !!!

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Usor de pregatit si apetisanta.

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
29/08/2013

O mancare f buna de sezon

(0) (0) Abuz
04/07/2012

SUPER BUNA SI ARATA BINE MERITA SA O FAC.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca de vinete
Musaca de vinete
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat
Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat
6 porții
1 h 20 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.