Petitchef

Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat

Felul principal
6 porții
35 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 vinete mari

500 grame carne de vita sau de porc

7 rosii


1 lingurita de boia dulce


1 lingura de faina

pesmet

ulei de masline

sare

piper


Pentru aluat:

2 oua

100 ml iaurt

1/2 bicarbonat

3 linguri de faina

sare

Preparare

  • Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam 30 minute sa-si scurga lichidul amar.Trecut timpul, incingem tigaia (teflonata ) fara ulei si le rumenim pe ambele parti.In aceeasi tigaie in care am rumenit vinetele am adaugat ulei si am prajit ceapa, tocata in prealabil.Adaugam carnea tocata (eu am folosit-o pe cea de vita),sare,piper dupa gust si se presara boiaua. Se caleste totul pana e gata carnea. La sfarsit se adauga 2 rosii decojite,taiate cuburi si se presara patrunjel tocat marunt. Spre final,aproape cand e gata se adauga in ploaie o lingura de faina amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.
    Fundul unui vas yena sau de lut il tapetam cu pesmet si asezam un strat de vinete, se acopera cu un strat de rosii taiate felii si cu carnea calita.Deasupra se pune un ultim stat de vinete si de rosii si se stropeste cu un pic de ulei de masline pentru a-i da aerul ala mediteranian :)) si se da la cuptor 30 de minute la 180 grade.
    Intre timp, intr-un castron batem cele doua oua, adaugam un praf de sare, bicarbonatul, iaurtul si la sfarsit faina. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam/turnam aluatul obtinut, pe toata suprafata.Si-l mai dam la cuptor inca 15 minute aproximativ pana aluatul devine auriu.Pofta buna!



Comentarii:

14/09/2013

N-as mai pune si oua deasupra, nici faina, e deja foarte consistenta mancarea, asa ca am sa incerc sa vad cum iese daca pun deasupra doar iaurt si eventual putin parmezan ras.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/06/2013

Supeeeer!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2013

Bunăăăăăăăăă.....!

(0) (0) Abuz
23/07/2011

Buna si gustoasa

(0) (0) Abuz
22/07/2011

Super stiam s-o fac dar atfel

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Musaca de vinete
Musaca de vinete
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum sa faceti un aluat de pizza ?
Cum sa faceti un aluat de pizza ?
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Gratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crustaSi noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: