Petitchef

Musaca de vinete si dovlecei

Felul principal
4 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru sos bechamel:

Preparare

  • Se taie vinetele si dovleceii in felii de 2 cm, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se spala cu apa rece si se usuca. Se frig in ulei pe ambele parti si se pun pe o hartie de bucatarie.
  • Se pune o cratita cu apa pe foc; cand incepe sa fiarba apa se pune rosia, se lasa 30 secunde, se scoate si se clateste cu apa rece. Se curata de coaja si se taie in bucati. Se taie ceapa in rondele si se frige in 2-3 linguri de ulei de masline, se adauga carnea tocata, se lasa sa schimbe de culoare si se adauga rosia taiata, putina scortisoara, piper, sare si patrunjel.
  • Se adauga putin vin alb si pasta de tomate si se mai lasa 5-10 minute. Se prepara sosul bechamel: se pune margarina intr-o cratita pe foc, cand s-a topit se ia de pe foc si se incorporeaza faina, se amesteca pana se obtine o pasta fina, se adauga laptele putin cate putin si se amesteca, se pune sare si putina nucsoara si se pune iar pe foc pana se ingroasa.
  • Intr-o tava pentru cuptor se pune un strat se vinete, altul de dovlecei, pe deasupra se intinde carnea, pe urma se toarna sosul bechamel si se uniformizeaza, se presara cu branza rasa si pesmet. Se pune la cuptor 30 minute la 185ºC.

Rețete inrudite

YouTube

Negresa cu dovlecei


Poze

Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei - poza 2
Musaca de vinete si dovlecei - poza 3
Musaca de vinete si dovlecei - poza 4
Musaca de vinete si dovlecei - poza 5
Musaca de vinete si dovlecei - poza 6
Musaca de vinete si dovlecei - poza 7
Musaca de vinete si dovlecei - poza 8
Musaca de vinete si dovlecei - poza 9
Musaca de vinete si dovlecei - poza 10
Musaca de vinete si dovlecei - poza 11
Musaca de vinete si dovlecei - poza 12
Musaca de vinete si dovlecei - poza 13
Musaca de vinete si dovlecei - poza 14
Musaca de vinete si dovlecei - poza 15
Musaca de vinete si dovlecei - poza 16
Musaca de vinete si dovlecei - poza 17
Musaca de vinete si dovlecei - poza 18

Întrebări:




Comentarii:

02/10/2013

Foarte buna .este delicioasa o fac foarte des .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecei cu sardine
Rulouri de dovlecei cu sardine
20 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează