Petitchef

Pork Crown Roast

Felul principal
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Marinat coroana cu un amestec din: ulei de masline, lamaie, cimbru(dupa gust), praf de usturoi, paprika, condimente grecesti, sare si piper.Lasat la marinat aproximativ 20 ore.
  • Pregatim o tava cu gratar, in care punem putina apa.
    Invelim coroana cu felii de bacon, de jur imprejur,imediat sub coastele dezgolite de carne. Fixam feliile de bacon cu scobitori.
    Pentru a proteja oasele sa se arda, le invelim cu folie de aluminiu.
  • Punem coroana de porc in tava si turnam marinatul in interiorul coroanei; acoperim mijlocul cu folie de aluminiu, astfel incat marinatul va fierbe incet, patrunzand bine in carne.
  • Dam coroana la cuptor la 350F (convection)si lasam aproximativ 3 ore sau pana temperatura carnii a juns la 160F (cand masuram temperatura carnii, avem grija ca termometrul sa nu atinga grasimea sau osul).
  • Cand temperatura carnii a atins 160F, scoatem tava din cuptor si invelim coroana cu folie de aluminiu si o lasam sa se "odihneasca" timp de aproximativ 30min. Temperatura carnii va urca la 165F, care, asa cum spune reteta, va ajuta carnea sa isi pastreze culoarea roz si dupa ce se raceste.
  • Daca dupa ce scos coroana din cuptor mai exista exces de marinat in interiorul coroanei, indepartam putin cu un cutit ascutit mijlocul coroanei- astfel, lichidul se va scurge in tava. Indepartam folia de aluminiu de pe coaste si scobitorile care fixau baconul de carne.

Rețete inrudite

YouTube

Pizza Crown



Poze

Pork Crown Roast, poza 1
Pork Crown Roast, poza 2
Pork Crown Roast, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pizza Crown
Pizza Crown
5 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Pulled pork
Pulled pork
7 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.