Petitchef

Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze

Astăzi, vă învățăm cum să pregătiți un fel de mâncare tipic gastronomiei cubaneze: „el arroz con frijoles”! Această rețetă delicioasă și simplă constă într-un amestec de fasole roșie, bucăți crocante de piept afumat de porc și multe condimente, însoțite de alb. orez. Rezultatul este un preparat plin de arome pe care le veți îndrăgi! :-) Dacă doriți să adăugați un plus, puteți adăuga patacones sau o salata de avocado pentru a însoți acest preparat proaspăt ;-)

Felul principal
2 porții
10 min
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru fasole:

Pentru orezul alb:

Pentru a decora vasul:

Cost estimat: 4.97 (2.49€/porție)

Materiale

  • tigaie
  • Cratiță cu capac
  • Lingură de lemn

Preparare

  • Etapa 1 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Într-o tigaie la foc mediu, încingeți puțin ulei. Adăugați pieptul de porc afumat, tăiat bucăți și gătiți până se rumenește. Scoateți și rezervați.
  • Etapa 2 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    În aceeași tigaie adăugați usturoiul și ceapa tocate. Se călesc la foc mediu pana ce ceapa devine translucida.
  • Etapa 3 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Adăugați pasta de roșii în amestecul de ceapă și usturoi și amestecați bine. Se adaugă apoi chimionul, oregano, zahărul brun, oțetul, sare și piper.
  • Etapa 4 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Se adaugă apoi fasolea fiartă și pieptul afumat. Se amestecă bine pentru ca fasolea să absoarbă aromele. Reduceți căldura la mediu-scăzut și gătiți fasolea încă 15 minute.
  • Etapa 5 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Pentru orezul alb:
    Într-o cratiță, încălziți 2 linguri de ulei vegetal la foc mediu. Adăugați orezul și amestecați până când boabele devin aproape transparente.
  • Etapa 6 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Adăugați 480 ml de apă (4 masuri de orez) și adaugați sare. Se amestecă bine și fierbeți la foc mediu-mare fără a acoperi tigaia.
  • Etapa 7 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la mediu-mic, acoperiți oala și lăsați orezul să fiarbă 15-20 de minute, sau până când este fraged și a absorbit tot lichidul.
  • Etapa 8 - Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
    Serviți orezul pe o farfurie cu fasole roșie și adăugați cu puțin coriandru tocat pentru final. Gata!

Observații:

Versiunea vegetariană:
Dacă doriți să faceți o versiune vegetariană a acestei rețete, omiteți pieptul afumat. Vă veți putea bucura de un preparat la fel de aromat și gustos, fără ingrediente de origine animală.

Cum se păstrează rețeta de orez cu fasole roșie?
Într-un recipient etanș până la maxim 4 zile. De asemenea, puteți congela fasolea în porții individuale pentru a le avea gata atunci când aveți nevoie de ele.

Ce topping-uri pot servi cu această rețetă?
Puteți însoți această rețetă cu patacones, salată de avocado, manioc prăjit sau câteva felii de pâine cubaneză pentru o masă completă și delicioasă!

Ce sunt Patacones?
Patacones sau tostones reprezintă un deliciu culinar autentic din America Latină și Caraibe. Sunt preparate cu banane plantain care suferă un proces dublu de prăjire, creând o textură crocantă la exterior și o moliciune interioară, unică.
Aceste patacones versatile pot fi savurate ca aperitiv, acompaniament sau ca bază perfectă pentru o varietate de sosuri și toppinguri.

Poze

Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze - poza 2
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze - poza 3
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu calamar
Orez cu calamar
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Orez cantonez express la multicooker-cookeo
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează