Petitchef

Orez cu sfecla rosie

Felul principal
4 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Daca va place orezul, va invit la o portie doar e post.

125 g orez

1 lingurita ulei masline

1 sfecla rosie fiarta

1 morcov fiert


Sare

Piper

Preparare

  • Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit.
  • Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o forma sau doua mai mici si asamblam astfel: primul strat, orez alb, apoi sfecla si peste ea, orez galben(curry). Lasam la racit circa 30.
  • Pe o farfurie, rasturnam orezul si indepartam forma, dupa care ornam cu morcov si sfecla dupa fantezia fiecaruia. Se serveste simplu sau ca si garnitura.

Poze

Orez cu sfecla rosie, poza 1
Orez cu sfecla rosie, poza 2
Orez cu sfecla rosie, poza 3
Orez cu sfecla rosie, poza 4
Orez cu sfecla rosie, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu legume si ciuperci coapte
Orez cu legume si ciuperci coapte
8 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez chinezesc cu pui
Orez chinezesc cu pui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Orez integral cu legume
Orez integral cu legume
4 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.