Petitchef

Orez cu sfecla rosie

Felul principal
4 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Daca va place orezul, va invit la o portie doar e post.

125 g orez

1 lingurita ulei masline

1 sfecla rosie fiarta

1 morcov fiert


Sare

Piper

Preparare

  • Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea mica, 1/3 din sfecla fiarta si racita si ½ din morcovul fiert si racit.
  • Cand orezul este fiert, il impartim in doua, jumatate ramane alb si in jumatate punem putin curry. Luam o forma sau doua mai mici si asamblam astfel: primul strat, orez alb, apoi sfecla si peste ea, orez galben(curry). Lasam la racit circa 30.
  • Pe o farfurie, rasturnam orezul si indepartam forma, dupa care ornam cu morcov si sfecla dupa fantezia fiecaruia. Se serveste simplu sau ca si garnitura.

Poze

Orez cu sfecla rosie, poza 1
Orez cu sfecla rosie, poza 2
Orez cu sfecla rosie, poza 3
Orez cu sfecla rosie, poza 4
Orez cu sfecla rosie, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu legume si ciuperci coapte
Orez cu legume si ciuperci coapte
8 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez sarbesc
Orez sarbesc
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez chinezesc cu pui
Orez chinezesc cu pui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
VERINA CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei