Peștișorii se curăță (rar se întâmplă să-i cumpărăm gata eviscerați). Cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subțire tăiem burtica peștișorului și scoatem mizeria (tăiem până sus de tot, ca să reușim să scoatem și urechile). Se trec apoi prin jet puternic de apă să se curețe bine și se lasă la scurs. Amestecăm făina cu mălaiul și trecem peștișorii prin acest amestec. Punem uleiul la încins și prăjim peștii pe ambele părți, nu punem foarte mulți să stea unii peste alții. Se scot pe un prosop de bucătărie să eliminăm excesul de grăsime. Servim cu mămăliguță, cartofi prăjiți și mult mujdei.
Nu asa se curata sprotul draga mea ca te-apuca revelionul pana cureti 500gr cu cutitul! Ii rupi capul tragandu-l spre burta si ai sa vezi ca ies toate matele atasate de cap inclusiv basica cu aer dupa care il speli sub jet de apa si dupa ce ii cureti pe toti asa ii mai dai in cateva ape dupa care se scurg bine, se sareaza si se lasa sa stea asa cu sare 30min-1h. Pentru prajit se poate folosi numai faina sau un amestec de faina cu malai in cantitati egale si ca sa poata fi intorsi mai usor in tigaie, dupa ce se dau prin faina sau malai se infig cate 4 sau 5 pe o scobitoare, depinde cat de mari sunt, si se prajesc asa pe scobitoare si o sa vezi cat de usor ii intorci si ii scoti din tigaie. Sper sa citesti comentariul meu cu toate ca reteta a fost pusa acum ceva ani in urma ca poate mai afli ceva nou ca omul cat traieste invata.
Comentarii (12):
Dar de ce malai si faina????
Nu asa se curata sprotul draga mea ca te-apuca revelionul pana cureti 500gr cu cutitul! Ii rupi capul tragandu-l spre burta si ai sa vezi ca ies toate matele atasate de cap inclusiv basica cu aer dupa care il speli sub jet de apa si dupa ce ii cureti pe toti asa ii mai dai in cateva ape dupa care se scurg bine, se sareaza si se lasa sa stea asa cu sare 30min-1h. Pentru prajit se poate folosi numai faina sau un amestec de faina cu malai in cantitati egale si ca sa poata fi intorsi mai usor in tigaie, dupa ce se dau prin faina sau malai se infig cate 4 sau 5 pe o scobitoare, depinde cat de mari sunt, si se prajesc asa pe scobitoare si o sa vezi cat de usor ii intorci si ii scoti din tigaie. Sper sa citesti comentariul meu cu toate ca reteta a fost pusa acum ceva ani in urma ca poate mai afli ceva nou ca omul cat traieste invata.
Haideti la mine sa va fac eu o portie de hamsie cum nu ati mai mancat
FOARTE BUN ........DELICIOASA MANCARE
Delicioas si eu o fac mai mereu va multumim pentru retetele trimise eu am invatat multe retete pe care le si pregatesc si imi santeti de ajutor
delicios si eu prepar hamsi imi plac foarte mult va multumim pentru retetele trimise pe mine ma ajutat foarte mult
Superrrrrr
Gustosi!!
Minunat
Sunt buni in general, nu reteta asta de râs... cine a mâncat vreodata hamsie stie cum se pot curata acestia ,,până la urechi"/// HA HA
Sunt foarte buni...noroc ca unde sunt eu sunt gata eviscerati...mie imi plac asa simpli..adica fara garnitura..si cu sos de usturoi..