Petitchef

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / gehaktbrood

Felul principal
4 porții
10 min
50 min
Ușor
Reteta de paine de carne tocata am postat-o in urma cu ceva timp insa m-am gandit ca nu ar fi rau sa postez si varianta fara cuptor.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )

2 oua

120 gr pesmet

1-2 catei de usturoi

1/2 legatura patrunjel

2 crengute de cimbru ( sau uscat)

1 crenguta rozmarin ( sau uscat )

1 ceapa

sare si piper

100 gr de unt pentru prajit

Preparare

  • Etapa 1 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o tigaie caliti ceapa in putin unt pana devine transparenta dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca.

    Separat, intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, sare, piper, cimbrul, rozmarinul patrunjelul si usturoiul tocate. Adaugati ceapa si amestecati din nou.
  • Etapa 2 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Scoateti carnea pe o folie de plastic si dati-i forma unei paini.
  • Etapa 3 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o cratita puneti untul la incins si adaugati carnea (Sa fie incins bine dar cu focul la temp medie si asteptati pana se incinge nu dati focul tare de la inceput ca se arde untul).

    Prajiti la foc mare pentru 5 minute si apoi miscati tigaia sa se dezlipeasca cu grija sa nu se rupa; sau va ajutati de o paleta.
  • Etapa 4 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    O intoarceti si lasati la prajit alte 3 minute dupa care scadeti focul mic si o acoperiti cu un capac aproape complet.

    Se prajeste 40-50 de minute dar o intoarceti la fiecare 10 minute ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  • Etapa 5 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Dupa acest timp verificati daca este suficient de facuta ( puteti sa taiati o bucata ) iar daca o doriti mai uscata intepati carnea in unele locuri cu ceva subtire ( betisor de frigarui etc ) sa curga sucul din ea si dati focul la mediu in ultimele 5 minute.

    In sosul ramas eu am aruncat o jumatate de ceapa taiata juliene si am calit-o cateva minute apoi am pus-o peste garnitura de cartofi dar asta e optional.
  • Nu va speriati ca se lipeste nu se va arde carnea, puteti zgaria cu o furculita fundul cratitei daca este prea gros stratul, Cui ii place prajeala ( adica mie ) va prefera sigur bucatile lipite.
    O scoateti intr-un recipient si o taiati felii.

    Am servit cu cartofi fierti si fasole verde calita cu ceapa.
    Sper sa va placa.
    Va doresc Pofta buna !

Poze

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood, poza 1
Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/10/2013

Comentariul tău:bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
4 porții
1h50m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne tocataRetete cu carne tocataPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteBruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.