Petitchef

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood

Reteta de paine de carne tocata am postat-o in urma cu ceva timp insa m-am gandit ca nu ar fi rau sa postez si varianta fara cuptor.

Felul principal
4 porții
10 min
50 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o tigaie caliti ceapa in putin unt pana devine transparenta dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca.

    Separat, intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, sare, piper, cimbrul, rozmarinul patrunjelul si usturoiul tocate. Adaugati ceapa si amestecati din nou.
  • Etapa 2 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Scoateti carnea pe o folie de plastic si dati-i forma unei paini.
  • Etapa 3 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o cratita puneti untul la incins si adaugati carnea (Sa fie incins bine dar cu focul la temp medie si asteptati pana se incinge nu dati focul tare de la inceput ca se arde untul).

    Prajiti la foc mare pentru 5 minute si apoi miscati tigaia sa se dezlipeasca cu grija sa nu se rupa; sau va ajutati de o paleta.
  • Etapa 4 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    O intoarceti si lasati la prajit alte 3 minute dupa care scadeti focul mic si o acoperiti cu un capac aproape complet.

    Se prajeste 40-50 de minute dar o intoarceti la fiecare 10 minute ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  • Etapa 5 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Dupa acest timp verificati daca este suficient de facuta ( puteti sa taiati o bucata ) iar daca o doriti mai uscata intepati carnea in unele locuri cu ceva subtire ( betisor de frigarui etc ) sa curga sucul din ea si dati focul la mediu in ultimele 5 minute.

    In sosul ramas eu am aruncat o jumatate de ceapa taiata juliene si am calit-o cateva minute apoi am pus-o peste garnitura de cartofi dar asta e optional.
  • Nu va speriati ca se lipeste nu se va arde carnea, puteti zgaria cu o furculita fundul cratitei daca este prea gros stratul, Cui ii place prajeala ( adica mie ) va prefera sigur bucatile lipite.
    O scoateti intr-un recipient si o taiati felii.

    Am servit cu cartofi fierti si fasole verde calita cu ceapa.
    Sper sa va placa.
    Va doresc Pofta buna !


Poze

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/10/2013

Comentariul tău:bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează