Petitchef

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood

Reteta de paine de carne tocata am postat-o in urma cu ceva timp insa m-am gandit ca nu ar fi rau sa postez si varianta fara cuptor.
Felul principal
4 porții
10 min
50 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o tigaie caliti ceapa in putin unt pana devine transparenta dar sa nu prinda culoare si o lasati sa se raceasca.

    Separat, intr-un castron amestecati carnea cu ouale, pesmetul, sare, piper, cimbrul, rozmarinul patrunjelul si usturoiul tocate. Adaugati ceapa si amestecati din nou.
  • Etapa 2 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Scoateti carnea pe o folie de plastic si dati-i forma unei paini.
  • Etapa 3 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Intr-o cratita puneti untul la incins si adaugati carnea (Sa fie incins bine dar cu focul la temp medie si asteptati pana se incinge nu dati focul tare de la inceput ca se arde untul).

    Prajiti la foc mare pentru 5 minute si apoi miscati tigaia sa se dezlipeasca cu grija sa nu se rupa; sau va ajutati de o paleta.
  • Etapa 4 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    O intoarceti si lasati la prajit alte 3 minute dupa care scadeti focul mic si o acoperiti cu un capac aproape complet.

    Se prajeste 40-50 de minute dar o intoarceti la fiecare 10 minute ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  • Etapa 5 - Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood
    Dupa acest timp verificati daca este suficient de facuta ( puteti sa taiati o bucata ) iar daca o doriti mai uscata intepati carnea in unele locuri cu ceva subtire ( betisor de frigarui etc ) sa curga sucul din ea si dati focul la mediu in ultimele 5 minute.

    In sosul ramas eu am aruncat o jumatate de ceapa taiata juliene si am calit-o cateva minute apoi am pus-o peste garnitura de cartofi dar asta e optional.
  • Nu va speriati ca se lipeste nu se va arde carnea, puteti zgaria cu o furculita fundul cratitei daca este prea gros stratul, Cui ii place prajeala ( adica mie ) va prefera sigur bucatile lipite.
    O scoateti intr-un recipient si o taiati felii.

    Am servit cu cartofi fierti si fasole verde calita cu ceapa.
    Sper sa va placa.
    Va doresc Pofta buna !

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood, poza 1
Paine de carne tocata ( varianta fara cuptor ) / Gehaktbrood, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/10/2013

Comentariul tău:bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)
10 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine Brioche fara unt, super pufoasa
Paine Brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei