Petitchef

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

Aperitiv
4 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g ficatei de pui

2 cepe rosii (2 legaturi ceapa verde)

150 g ciuperci champignon

12-18 oua

1 legatura marar

1 legatura patrunjel

2 linguri smantana

7-8 felii branza topita (cascaval)

10 ml ulei

1 lingurita ketchup

2 lingurte faina

2 lingurite pesmet

unt cat o nuca

1 peperoni

sare, piper. 1 praf de cimbru

Preparare

  • Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca.
  • Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si caliti pana scade zeama.
  • Tocati marunt ficatul si adaugati in castron aproape toata verdeata tocata, ceapa si ciupercile calite, 2-3 oua, smantana, faina, pesmetul si condimentati.
  • Ungeti 7-8 canite si castronele cu unt, presarati in ele verdeata tocata si peperoni tocat cat mai marunt si puneti in cateva dintre ele cate un ou crud. Deasupra completati cu compozitia de ficat, dar nu umpleti canitele si castronele, mai lasati loc pentru cate un ou crud, pentru care faceti o mica adancitura, iar pe celelalte puneti cate o felie de branza topita si cascaval. Puteti pune cate o feliuta de branza topita sau cascaval si peste cele cu ou, daca doriti.
  • Acoperiti fiecare recipient cu folie de aluminiu, apoi introduceti-le la cuptor intr-o tava mai inalta in care ati pus apa pana la 3/4 din inaltimea canitelor. Lasati la cuptor la foc mediu aproximativ 45 minute. Cand s-au inchegat ouale de deasupra este gata.
  • Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si lasati sa se raceasca. Cu un cutitas desprindeti usor mini-droburile din canite si intoarceti-le pe farfurii sau pe un platou. Garnisiti cu felii morcov fiert, peperoni, castraveti, usturoi, gogosari acri si frunze de verdeata.



Comentarii:

03/02/2014

Ok

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Aperitiv dana (salata de oua cu ciuperci)
Aperitiv dana (salata de oua cu ciuperci)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCare sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: