Petitchef

Penne cu dovleac si fasole

Cris_cokieCris_cokie mai multe rețete
(4.75/5 - 4 voturi)
Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4 porții
- 2 linguri ulei de masline / 50g unt

- 2 cepe, taiate fin

- 2 catei de usturoi, zdrobiti

- 350 g dovleac, fara coaja si taiat cubulete

- 400 g rosii in suc propriu (conserva) / bulion

- 400 ml supa de legume

- 350 g penne

- o conserva de fasole (420g)

- o mana de parmezan (optional, dar e mai bun cu)

Preparare

Etapa 1

Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa, prajiti pentru ~8 min (cu grija, sa nu o ardeti) , culaorea ei trebuie sa fie aurie.Adaugati usturoiul si dovleacul, caliti inca 5 min, amestecand din cand in cand. Adaugati rosiile/bulionul si supa.Lasati sa dea in clocot, apoi acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic 15 min, pana cand se inmoaie dovleacul.

Etapa 2

Intre timp, fierbeti pastele in apa clocotita respectand instructiunile de pe pachet.

Etapa 3

Adaugati fasolea in sos, mai fierbeti 3-4 min,pana se incalzeste si fasolea, apoi asezonati.Scurgeti pastele si adaugati-le in sos.Se servesc cu parmezan.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: