Petitchef

Pește florentin

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
Un pic mai multa sanatate in farfurie

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g pește file (cod, merluciu, whiting),

2-3 linguri ulei de măsline,

4 linguri pesmet,

1 linguriță sare,

1/2 linguriță piper proaspăt măcinat,

1/4 linguriță praf nucșoară,

500 g spanac,

1 căpățână usturoi,

100 ml vin alb,

2 linguri ulei de măsline,

1/2 lămâie.

Preparare

  • Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte.
    A doua zi se lasă la zvântat.

    Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară.
    Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de măsline.

    Stropim peștele cu puțin ulei de măsline și punem la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 30 minute.

    La jumătatea timpului se întorc fileurile și pe partea cealaltă.
    Între timp pregătim spanacul.

    Curățăm usturoiul și-l tocăm mărunt.
    Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim câteva secunde usturoiul, apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apa.

    În cazul în care folosiți spanac congelat, se pune congelat în wok, dar atenție să nu sară uleiul.
    Adăugăm 100 ml vin alb sec și călim la foc mare pentru 10 minute.
    Condimentăm cu sare și păstrăm la cald până la servire.

    Servim fileurile de pește pe pat de spanac și stropim totul cu suc proaspăt de lămâie.

    Poftă bună!



Comentarii (20):

02/12/2013

Mmmmm.....delicios..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
AliceM
AliceM, 14/01/2015

Sanatos & Delicios!!!

(0) (0) Abuz
09/03/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Dietetica dar sanatoasa...........

(0) (0) Abuz
Theodora, 01/12/2013

Hmmm!!!!!!!! Cam SEACA parca. ii lipseste CEVA

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 01/12/2013

Praf

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Prea dietetica!

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Foarte gustoasa si dietetica!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Peste umplut cu creveti
Peste umplut cu creveti
4 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste cu sos de rosii si masline
Peste cu sos de rosii si masline
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Merluciu en papillote
Merluciu en papillote
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: