Petitchef

Peste la cuptor cu sos alb

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 trunchiuri mai mari de merluciu curatate de solzi si crestate de-a latul

o lamaie taiata rondele

3-4 feliute de unt

piper

sare

2 frunze dafin

o ceapa taiata feliute

o cana de vin alb

2 linguri de smantana

o lingurita de faina

orez alb - o cana

orez negru - o jumatate de cana

Preparare

  • Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
  • A lasat la cuptor 10 minute, dupa care a adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, a mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra , asa ca l-a mai lasat putin.
  • A scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-a turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina si a fiert 3 minute.
  • Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
  • Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
  • Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
  • Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Gratin de peste, o reteta simpla si usoara




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste la cuptor cu sos alb
Peste la cuptor cu sos alb
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste file cu legume la cuptor
Peste file cu legume la cuptor
3 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Despre conservele de pesteDespre conservele de pesteRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: