Petitchef

Peste la cuptor cu sos alb

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
  • A lasat la cuptor 10 minute, dupa care a adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, a mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra , asa ca l-a mai lasat putin.
  • A scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-a turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina si a fiert 3 minute.
  • Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
  • Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
  • Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
  • Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste la cuptor in folie de aluminiu
Peste la cuptor in folie de aluminiu
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste la cuptor cu sos alb
Peste la cuptor cu sos alb
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.