Petitchef

Peste la cuptor cu sos alb

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
    Am lasat la cuptor 10 minute, dupa care am adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, am mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra ;-), asa ca l-am mai lasat putin.Am scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-am turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina (amestecata foarte bine pentru a nu forma cocoloase) si am fiert 3 minute.
    Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
    Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
    Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
    Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.


Poze

Peste la cuptor cu sos alb
Peste la cuptor cu sos alb - poza 2
Peste la cuptor cu sos alb - poza 3

Întrebări:




Comentarii (17):

cris_nedelcovici, 14/12/2014

Perfect !!!! usor de facut si foarte gustos !!! FELICITARI !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
iulian, 15/12/2014

Bun

(0) (0) Abuz
14/12/2014

F.bun,sanatos si gustos

(0) (0) Abuz
wald_alex, 14/12/2014

SI UNDE E SOSUL ALB PE FARFURIE? SI TOTI AM MAI ARS MANCAREA, DAR NU AM ARATAT-O TUTUROR....

(1) (0) Abuz
10/03/2014

Vai de mine ce ati ars lamiia care da gust amar acum si ii mai faceti si poza??????????

(1) (1) Abuz
23/01/2014

Cel mai mult mi-au placut fotografiile cu feliile de lamaie carbonizate. Nu ne-ai spus de unde facem rost de un "cuptor cu sos alb"!

(1) (1) Abuz
06/12/2013

Foarte , foarte buna

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Arata foarte bine!!! Si sincer...am inghitit in sec!! :)

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Bun bun

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Dupa cum arata cred ca este bun.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează