Petitchef

Peste la cuptor cu sos alb

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
* 4 trunchiuri mai mari de merluciu curatate de solzi si crestate de-a latul

* o lamaie taiata rondele

* 3-4 feliute de unt

* piper

* sare

* 2 frunze dafin

* o ceapa taiata feliute

* o cana de vin alb

* 2 linguri de smantana

* o lingurita de faina

* orez alb - o cana

* orez negru - o jumatate de cana

Preparare

  • Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
    Am lasat la cuptor 10 minute, dupa care am adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, am mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra ;-), asa ca l-am mai lasat putin.Am scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-am turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina (amestecata foarte bine pentru a nu forma cocoloase) si am fiert 3 minute.
    Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
    Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
    Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
    Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.

Poze

Peste la cuptor cu sos alb, poza 1Peste la cuptor cu sos alb, poza 2Peste la cuptor cu sos alb, poza 3



Comentarii (17):

cris_nedelcovici, 14/12/2014

Perfect !!!! usor de facut si foarte gustos !!! FELICITARI !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
iulian, 15/12/2014

Bun

(0) (0) Abuz
14/12/2014

F.bun,sanatos si gustos

(0) (0) Abuz
wald_alex, 14/12/2014

SI UNDE E SOSUL ALB PE FARFURIE? SI TOTI AM MAI ARS MANCAREA, DAR NU AM ARATAT-O TUTUROR....

(0) (0) Abuz
10/03/2014

Vai de mine ce ati ars lamiia care da gust amar acum si ii mai faceti si poza??????????

(0) (1) Abuz
23/01/2014

Cel mai mult mi-au placut fotografiile cu feliile de lamaie carbonizate. Nu ne-ai spus de unde facem rost de un "cuptor cu sos alb"!

(0) (1) Abuz
06/12/2013

Foarte , foarte buna

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Arata foarte bine!!! Si sincer...am inghitit in sec!! :)

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Bun bun

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Dupa cum arata cred ca este bun.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Peste file cu legume la cuptor
Peste file cu legume la cuptor
3 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Peste la cuptor in folie de aluminiu
Peste la cuptor in folie de aluminiu
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: