Petitchef

Peste sarat si uscat

Felul principal
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Varianta 1:
    In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea.
  • In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul.Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.
  • Varianta 2:
    Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa.
  • Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.
  • In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat. Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand a ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit,cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.Am curatat pestele, l-a spalat si a decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .
  • Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.
  • Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

21/11/2014

Pai e platica sau caras? tu nu sti nici ce e platica

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Caras cu sos de rosii si capere, la cuptor
Caras cu sos de rosii si capere,la cuptor
2 porții
2 h 20 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pește în crustă de mălai
Pește în crustă de mălai
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Plachie de peste (reteta video)
Plachie de peste (reteta video)
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: